Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemliga kärleken träder fram efter dödskraschen

Luiza Ungerer och Emiliano Sala.Foto: INSTAGRAM
Emiliano Sala och Luiza Ungerer.Foto: INSTAGRAM
Foto: STEVE PARSONS / AP TT NYHETSBYRÅN

Fotbollsvärlden sörjer döde stjärnan Emiliano Sala.

Nu har hans okända flickvän för första gången trätt fram och berättat om sin sorg. 

Cardiff värvade Emiliano Sala för 150 miljoner kronor från Nantes i klubbens dyraste affär genom tiderna. Men på väg Wales störtade planet, som flögs av 60-årige piloten David Ibbotson, i den Engelska kanalen.

I förra veckan hittades planet som en del av ett bärgningsuppdrag. En kropp fanns vid samma tillfälle, och rättsläkarna har bekräftat att det är Salas. 

Salas flickvän berättar

Salas familj har ända sedan planets försvinnande figurerat frekvent i medierna, speciellt systern Romina Sala. Men nu har för första gången Salas flickvän gett sig tillkänna.

Hon heter Luiza Ungerer och är en volleybollspelare som träffade Sala när hon spelade ett för ett lag i Nantes. 

– Han sa att han hade träffat Cardiff och att affären var spikad, han skulle spela där. Jag blev glad för han var så lycklig. Det var hans dröm att spela i Premier League, världens bästa liga, säger Ungerer till brasilianska Globo. 

”En plåga”

Ungerer träffade Sala för sista gången den 14 januari. Då firade de hennes födelsedag tillsammans.

– Jag hade länge hoppet kvar när han försvann, för det var jag tvungen till. Jag hade hopp ända tills de hittade en kropp. Jag har mått fruktansvärt dåligt, när man inte visste var planet var, inte visste vad som skulle hända, när sökandet slutade, vilket inte borde ha skett. Det var en plåga, säger Ungerer. 

Nu jobbar Ungerer på att bearbeta sorgen.

– Jag ska försöka leva för mig och honom. Jag ska försöka vara så lycklig som möjligt, för det hade han velat, säger hon.