Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hela situationen var direkt pinsam

Foto: SVEN LINDWALL

Ralf Rangnick fick kanske inte se det han önskade från Old Traffords läktare.

Men han fick se mycket.

Bland annat direkt pinsamma scener och en återuppstånden Cristiano Ronaldo – vars uppvisning skänker arbetsro till mer än en part.

Efter ett par om och några fler men har arbetstillståndet beviljats och Ralf Rangnick, 63, kommer att leda Manchester United mot Crystal Palace i helgen.

Mot Arsenal satt han på läktaren.

Den tyske fotbollsmannen har tillskrivits äran för att ha utvecklat det återerövringspresspel som lärljungarna Jürgen Klopp och Tomas Tuchel tagit till sig, förfinat och tagit med sig till Liverpool respektive Chelsea.

Manchester United nästa? Ja, vi får utgå från det.

Men räkna med att läromästaren skruvade på sig under den första halvleken. För var det något lag som visade upp lite gegenpress så var det minsann gästerna.

Gång på gång stressade man fram United-spelare till misstag. 

Victor Nilsson Lindelöf var en som tappade boll i känsligt läge, Fred en annan.

Den sistnämnde kommer vi återkomma till.

* * *

För nu kommer vi till delen som berör ett av de märkligare fotbollsmålen man sett på mycket länge.

Hemmalaget hade uppträtt förvirrat under matchinledningen, men det var ingenting mot det som inträffade i samband med Arsenals 1-0-mål.

Emile Smith Rowe slungade in bollen i öppet mål samtidigt som David De Gea låg och vred sig i plågor. Manchester United-spelarna protesterade och länge såg det ut som att domaren Martin Atkinson, som förde pipan mot munnen strax innan skottet avlossades, men ångrade sig, skulle underkänna målet.

Hela situationen var direkt pinsam – och det av flera anledningar.

Här skulle faktiskt Atkinsons skinn komma att räddas av VAR.

För det är klart att det ska vara mål där.

Målet föregicks av att Fred trampade på sin egne målvakts fot och De Gea svarade med att instinktivt falla till marken. Det är ingen allvarlig huvudskada vi snackar om här, utan snarare en målvakt som är vad vid att få det han vill ha, att få frispark så fort han ber om det.

Det är inte små privilegier de har i sina egna straffområden, burväktarna.

Och det vet David De Gea mycket väl.

* * *

I övrigt var Cristiano Ronaldo tillbaka i startelvan efter att ha petats mot Chelsea. 

Hans svar?

Efter att landsmannen Bruno Fernandes kvitterat precis innan halvtid, fint framspelad av Fred, klev 36-åringen fram och gjorde mål nummer 800 och 801 på seniornivå. Ett helt vansinnigt facit, så klart, och det går nog inte att övervärdera betydelsen av just de här målen.

För han har varit ifrågasatt. Visst, han har öst in mål i Champions League, men i ligaspelet har det sett minst sagt skralt ut efter den succéartade inledningen.

Finns det verkligen plats för honom i ett Rangnickskt tokpressande lag?

Tränaren har beskrivit sitt spelsätt som ”heavy metal” och det ska bli spännande att se utfallet med tanke på att spelarna i dag springer runt och nynnar på allt från fado till Fronda (har verkligen ingen aning om ”Vigge” är ett fan, men det känns så).

Efter 3-2-segern kom också beskedet att klubbikonen Michael Carrick, som tog över tillfälligt efter Ole Gunnar Solskjaers sorti, lämnar klubben i sitt hjärta.

Kanske är det så att det inte finns någon plats för honom i tyskens nya Manchester United.

Det oerhört ostrukturerade laget, tabelltia inför torsdagskvällen, är inte tillräckligt bra för att utmana topp tre-klubbarna. Hade man dessutom förlorat mot Arsenal hade även uppförsbacken mot fjärdeplatsen, som innebär Champions League-spel, sett väldigt, väldigt brant ut.

Cristiano Ronaldos uppvisning skänker i alla fall Ralf Rangnick, och Ronaldo själv, lite arbetsro.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset