Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har förlåtit Luis Suarez – nio år efter skandalen

Från 2016: Så här har du aldrig sett Patrice Evra. Tillsammans med Paul Pogba dansar han till Marvin Gaye efter Frankrikes seger mot Sverige i VM-kvalet.
Patrice EvraFoto: DAVE THOMPSON / STELLA PICTURES / PA
Luis Suarez

Nästan nio år efter rasistskandalen säger Patrice Evra att han har förlåtit Luis Suarez. 

I en intervju på Manchester United hemsida berättar fransmannen om dödshoten, ursäkterna han fått och mötet med Suarez 2015. 

– Jag förlåter folk väldigt snabbt, säger han. 

Det är en av de största skandalerna i den engelska fotbollens moderna tid. I toppmötet mellan Liverpool och Manchester United på hösten 2011 ryker Liverpools Luis Suarez och United Patrice Evra ihop. 

Suarez yttrade rasistiska tillmälen mot Evra, något som fångas upp av kamerorna. 

– Han sa: ”Jag pratar inte med negrer”, säger Evra i en intervju på Manchester United hemsida

Det ledde till att uruguayanen stängdes av i totalt åtta matcher. 

Evra berättar att han och hans familj hotades efter händelsen. 

– Folk sa: ”Vi kommer att döda dig och din familj”. I två månader hade vi säkerhetsvakter överallt. De sov utanför vårt hus och följde mig var jag än gick. Det var en tuff tid, hela min familj var rädd och jag kunde inte förstå hur folk kunde hata mig så mycket, säger Evra. 

Liverpools ursäkter till Evra

När fallet prövades av Premier Leagues disciplinära organ så hamnade Evra och Suarez i en ny dispyt där Evra menar att Suarez försökte ljuga sig fri från skuld. 

När domen sedan föll valde Liverpool att i sin nästa match mot Wigan bära tröjor där de visade sitt stöd för Suarez, något som gjorde Evra upprörd. 

– Han hade precis stängts av för att ha uttryckt sig rasistiskt, så stöttar de honom så. Jag kände mig väldigt förvirrad och arg. 

Nu har Evra fått ursäkter från två olika Liverpoolhåll. Först var det Jamie Carragher, då spelare i Liverpool och numera expert, som bad om ursäkt. 

– Vi som klubb gjorde ett misstag. Det var uppenbart. Det jag kan göra nu är att be om ursäkt, vi hanterade situationen helt fel, sa han i höstas. 

Kort därefter skickade Liverpools vd Peter Moore ett brev till Evra där han bad om ursäkt. 

– Ursäkterna berörde mig. Bättre sent än aldrig. Nu kommer jag att respektera Liverpool som klubb, även om jag var väldigt besviken när det hände. 

Evra har förlåtit Suarez

Gällande Suarez säger Evra att han har förlåtit honom. 

De två träffades i spelartunneln inför Champions Leaguefinalen 2015, då Evras Juventus och Suarez Barcelona möttes. De pratade då och Evra har förlåtit Suarez. 

– Jag skakade hans hand i spelartunneln och pratade med honon. Jag förlåter folk väldigt fort. Jag kommer aldrig heller att kalla Suarez för en rasist, för jag känner inte honom personligen, säger Evra.  

Marcus Rashford, 22, har tagit Premier League med storm. Från ung talang är han nu ordinarie i United och engelska landslaget.