Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Harry Maguires mamma rasar efter hånen

Emil Forsberg: ”Det känns skit”
Harry Maguire.
Foto: CARL RECINE / BILDBYRÅN

Harry Maguire har hånats av många.

Nu slår hans mamma tillbaka.

För allt i livet, gör aldrig så här mot någon”, skriver hon.

Han gjorde succé i Leicester och slog igenom stort i landslaget.

Sedan blev mittbacken Harry Maguire den dyraste försvararen någonsin när Manchester United köpte loss honom för närmare en miljard kronor 2019.

Men sedan dess har kurvan för honom inte gått uppåt, snarare åt motsatt håll, och han har i långa stunder hånats för sina insatser i så väl klubblaget som landslaget.

Så sent som i säsongsinledningen av årets säsong gick det så långt att Arsenals supportrar jublade när Maguire var på väg att bytas in i ett stormöte mellan lagen i Premier League.

– Jag fick ont i själen när jag såg det där. Jag tycker synd om Maguire, sade Fredrik Ljungberg i Viaplay-studion.

– Här har media en väldigt stor roll. De ser att ”här är det någon som går att hoppa på”, och så följer sociala medier med. Det har gått för långt. Det finns en människa bakom Maguire också.

Nu är måttet rågat.

Mammans stöd till Harry Maguire

I alla fall om man frågar hans mamma Zoe.

Med Fabrizio Romanos hjälp har hon nu gått ut med ett uttalande där hon slår fast att hånen mot sonen gått för långt.

Att se mängden av negativa och hånfulla kommentarer från supportrar, experter och media som mamma är en skam och oacceptabelt. För allt i livet, gör aldrig så här mot någon som jobbar arslet av sig för sin klubb och sitt land”, skriver hon och fortsätter:

”Jag har själv stått på läktaren, men det som byggts upp ur ingenting på det här sättet är oacceptabelt. Jag förstår att fotbollen går upp och ned, med positiva och negativa delar, men det Harry får utstå går långt utanför fotbollen.”

Det smärtar henne när hon ser sin son i det här tillståndet.

Att se honom gå igenom det här känns inte bra. Jag skulle hatat att behöva se andra föräldrar och spelare gå igenom det här i framtiden, inte minst när unga pojkar och flickor slår igenom i dag”, skriver hon.

Harry har ett stort hjärta och det är tur att han är mentalt stark för att kunna gå igenom det här, vilket många andra nog inte klarat av att hantera. Jag önskar ingen behöva gå igenom den här misshandeln.”

Albin Ekdals svar om framtiden i landslaget

Albin Ekdal: Närmar sig slutet
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset