Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harry Kanes besked: Vill lämna i sommar

Foto: SIMON DAEL/BPI/SHUTTERSTOCK / SIMON DAEL/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDREW COULDRIDGE / AP TT NYHETSBYRÅN

Harry Kane, 27, har bestämt sig. 

Anfallaren har meddelat Tottenham att han vill lämna klubben i sommar, enligt Sky sports.  

Nu har Spurs börjat jobba på att hitta en ersättare. 

Tottenhams stjärnanfallare Harry Kane har öst in mål sedan han slog igenom. Men trots den starka målproduktionen har anfallaren inte vunnit några titlar. 

Den här säsongen hade Tottenham chansen på en cuptitel men föll i finalen mot Manchester City. Dessutom kommer Londonklubben att missa Champions League-spel. 

Nu har Harry Kane fått nog. 

En miljard för Kane

Enligt Sky sports har 27-åringen meddelat att han vill lämna Spurs i sommar. Kane har tidigare kopplats ihop med Manchester City, Chelsea och Manchester United. 

Kanes beslut har fått Tottenham att börja leta efter en ersättare. Den engelske anfallaren vill å sin sida helst stanna i England, uppger Sky sports. 

The Athletic-journalisten David Ornstein skriver att beskedet kommer inte som en överraskning. Kane har vid flera tillfällen tidigare uttryckt en vilja att vinna titlar och spela på den allra högsta nivån. Ornstein säger även att Tottenhams ordförande Daniel Levy känner till situationen väl men att ett beslut lär dröja länge. 

Den 27-årige målmaskinen har gjort 32 mål på 47 tävlingsmatcher den här säsongen. Kontraktet med Spurs löper ut 30 juni 2024 och en övergångssumma uppges ligga på en miljard kronor.