Foto: MARK ENFIELD/MERCURY PRESS/REX/S / MARK ENFIELD/MERCURY PRESS/REX/S REX FEATURESFoto: MARK ENFIELD/MERCURY PRESS/REX/S / MARK ENFIELD/MERCURY PRESS/REX/S REX FEATURES
 Foto: MARK ENFIELD/MERCURY PRESS/REX/S / MARK ENFIELD/MERCURY PRESS/REX/S REX FEATURES
Foto: GRAHAM HUNT / GRAHAM HUNT / PRO SPORTS IMAGES DPPI AGENCE DE PREFoto: GRAHAM HUNT / GRAHAM HUNT / PRO SPORTS IMAGES DPPI AGENCE DE PRE
 Foto: GRAHAM HUNT / GRAHAM HUNT / PRO SPORTS IMAGES DPPI AGENCE DE PRE

Harry Kane blir borta till i maj

Publicerad

Harry Kane skadade sig i helgens match mot Bournemouth. Nu kommer beskedet att skytteungen blir borta en längre tid, rapporterar brittiska Mirror. 

Kampen mot klockan blir tuff för Kane som är ett av Englands stora hopp i sommarens fotbolls-VM.

Tottenhams anfallsstjärna Harry Kane lämnade planen under helgens match mot Bournemouth. Det var drygt en halvtimme in i matchen som olyckan var framme och Kane byttes ut i den 34:e minuten. 

Tottenham kunde ändå vinna matchen med 4-1 men nu kommer ett besked som klubben inte ville ha. 

Kane har skadat ligament i vristen för tredje gången på 18 månader. Tottenhams, och Englands, anfallsstjärna tros missa närmare sju veckors spel och är tillbaks först i maj, enligt Mirror. 

LÄS MER: VM 2018 – alla grupper, datum och spelschema.

Fastnade under målvakten

Det var när Kanes högra fot fastande under Bournemouths målvakt Asmir Begovic som skadan skedde. Efter att Harry Kane lämnat matchen på kryckor kommer bekräftelsen att läget med anfallaren inte är bra. 

Skadefrånvaron innebär att Kane kommer missa FA-cupkvarten mot Swansea på lördag samt en möjlig semifinal i densamma. Även fyra ligamatcher anfallaren missa, bland annat mot Chelsea och Manchester City. 

För Englands del innebär Kanes skada att stjärnan komemr vara otillgänglig i träningslandskamperna mot Holland och Italien i slutet av mars. Dessutom innebär det oönskade nyheter för laget i förberedelserna inför VM. 

Även om Kane tros vara tillbaks i maj, önskar nog förbundskapten Gareth Southgate att hans anfallsess är i topptrim när VM i Ryssland sparkar i gång. 

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag.

LÄS MER: Europa League – spelschema, matcher och resultat.

LÄS MER: Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida