Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda kravet: Stoppa alla landskamper nu

Foto: CLIVE ROSE / REUTERS BILDBYRÅN
Sveriges Dejan Kulusevski.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Declan Rice, Tyrone Mings och Harry Kane.Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN
Kylian Mbappé och Antoine Griezmann.Foto: ANTONIO BRONIC / REUTERS BILDBYRÅN

Chris Wilder vill stoppa landskamper.

Det säger Sheffield Uniteds tränare efter att hans lag drabbats av ett misstänkt covid-19-fall i truppen efter det senaste uppehållet.

– Jag är säker på att den internationella fotbollen och fotbollsförbunden kommer överleva ekonomiskt, säger Wilder till Sky Sports

Sheffield United har ett misstänkt fall av covid-19 i sin trupp inför söndagens match i Premier League mot Fulham.

Spelaren har precis kommit hem från landslagsuppdrag och det får tränaren Chris Wilder att vilja stoppa all landslagsfotboll under pandemin.

– Det tycker jag om jag ska vara ärlig. Jag tror situationen är väldigt svår för alla, säger Wilder till Sky Sports.

Ett argument som lyfts fram för att fortsätta med landslagsfotbollen är att ländernas respektive fotbollsförbund behöver intäkter från landskamperna.

Chris Wilder vill stoppa landskamper

– Jag är säker på att den internationella fotbollen och fotbollsförbunden kommer överleva ekonomiskt. Det som har hänt efter att spelarna kom tillbaka från landskamperna är långt ifrån acceptabelt, säger Chris Wilder.

Han menar att han i vanliga fall brukar vara positiv till att spelare åker i väg och spelar med sina landslag.

– Jag är ett stort fan av att spelare åker på landslagsuppdrag. Jag tycker det gör dem till bättre spelare. Det är en jättebra erfarenhet för dem att spela mot bättre spelare i ett annat spelsystem. Det kan bara vara en fördel och göra dem till bättre spelare, säger Wilder.