Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Har kostat klubben 340 000 kronor – i minuten

Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX / BAGU BLANCO/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: Action Images via Reuters

Han kom från Barcelona till Arsenal för att göra avtryck.

Nu beskrivs Denis Suarez som en av Premier League-säsongens stora floppvärvningar. 

Denis Suarez, fostrad i Celta Vigos och Manchester Citys ungdomsakademier, hade spelat totalt 71 matcher för Barcelonas A-lag när han kom till Arsenal i januari. Flytten var resultatet av åtskilliga veckors förhandlingar och påstods ha kommit till efter en direkt önskan från Arsenal-tränaren Unai Emery. 

Suarez spelade under Emery i La Liga-klubben Sevilla och många anser att han producerade karriärens bästa fotboll under just den här perioden. Men det har inte blivit någon lyckad återförening i London.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Arsenal – direkt i Messenger 

 

Denis Suarez utfryst i Arsenal

Suarez har än så länge inte fått spela en enda match från start, samtidigt som Arsenal radat upp segrat och gått upp till plats tre i Premier League-tabellen, bakom överlägsna Liverpool och Manchester City. 

Bortsett från träningsmatchen mot Al Ain har Suarez spelat totalt 67 minuter i ligan och ytterligare 28 i Europa League. Enligt spanska AS leder detta till att Arsenal, som betalade 27 miljoner kronor för att få loss Suarez, i skrivande stund har fått punga ut 340 000 kronor per minut som spanjoren har spelat. 

 

 

”En stor besvikelse”

– Jag tror att han är redo för startelvan, för att göra avtryck. Men vårt fokus nu är att kollektivt få till en bra insats, sa Emery inför måndagens 2-0-seger mot Newcastle. 

James Benge, Arsenal-expert på sajten Football London, menar att Suarez fiasko är ett personligt nederlag för Emery. 

”Det är den första värvningen som bär hans fingeravtryck och den är en stor besvikelse”, skriver Benge.