Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har helt fel – de dömde ett skämt”

Bernardo Silva och Benjamin Mendy.Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK / ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Bernardo Silva.Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK / ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Bernardo Silva riskerar en lång avstängning för rasism.

Manchester City-mittfältaren jämförde sin lagkamrat Benjamin Mendy med en seriefigur.

– Samma sak har hänt tusen miljoner gånger med vita människor, säger tränaren Pep Guardiola enligt The Guardian.

Manchester Citys Bernardo Silva riskerar en lång avstängning om han döms av FA för diskriminering. I en tweet jämförde Silva en bild på Benjamin Mendy som barn med seriefiguren i reklamen för det spanska jordnötssmörsmärket Conguitos. Det gillades inte av FA som nu utreder tweeten eftersom den tycks referera till fransmannens hudfärg.

De båda 25-åriga lagkamraterna är nära vänner och spelade även tillsammans i Monaco. Silva raderade tweeten efter ett tag och lade därefter upp en till tweet efter att ha mötts av arga reaktioner.

”Man kan inte ens skämta med en vän nuförtiden...”, skrev portugisen då.

Kritik för Instagramvideo

Silva mottog även kritik för rasism vid ett tidigare tillfälle. I en Instagramvideo frågade han Mendy om fransmannen var naken när han hade på sig en svart T-shirt, i en referens till hans hudfärg.

Nyligen införde FA ett maxstraff på sex matcher för rasistiska påhopp under matcher och ingångsvärdet är att ha samma samma straff när diskriminering äger rum på sociala medier. En oberoende tillsynskommission ska nu komma fram till om Silva ska straffas, berättar The Guardian.

Silva har fram till 9 oktober på sig att yttra sig i frågan.

Försvaras av Guardiola

Pep Guardiola tar Bernardo Silva i försvar.

– Bernardo kommer kanske lära sig en läxa nu och det kommer inte hända igen, säger Guardiola.

– Om folk tror att Bernardo är den typen av spelare har de helt fel. De dömde ett skämt, jag dömer honom efter tre år där jag har varit varje dag med honom och sett hans vänskaper och hur han är.

Han försvarade också Silva med att Mendy faktiskt liknar Conguitos tecknade seriefigur.

– Det var bara ett skämt. Det är en tecknad serie och ansiktet är ganska likt. Samma sak har hänt tusen miljoner gånger med vita människor.

Bilden som Bernardo Silva lade ut på Twitter.
https://twitter.com/BernardoCSilva/status/1175749378071511040