Victor Nilsson Lindelöf gjorde debut för United i natt. Foto: Viasat Sport PremiumVictor Nilsson Lindelöf gjorde debut för United i natt. Foto: Viasat Sport Premium
Victor Nilsson Lindelöf gjorde debut för United i natt. Foto: Viasat Sport Premium
Victor Nilsson Lindelöf gjorde debut för United i natt. Foto: Viasat Sport PremiumVictor Nilsson Lindelöf gjorde debut för United i natt. Foto: Viasat Sport Premium
Victor Nilsson Lindelöf gjorde debut för United i natt. Foto: Viasat Sport Premium

Lindelöf hyllas – efter debuten: "Ismannen"

Publicerad
Uppdaterad

Här gör Victor Nilsson Lindelöf debut för Manchester United.

Svensken spelade andra halvlek när United körde över LA Galaxy med 5-2 i en träningsmatch.

"Lindelöf såg bekväm ut i trebackslinjen", skriver United på sin hemsida.

I mitten av juni blev Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United officiell. Svensken har skrivit ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben, en affär som uppges ha kostat United 35 miljoner euro, motsvarande 340 miljoner svenska kronor.

Det gör Nilsson Lindelöf till klubbens fjärde dyraste försvarsspelare någonsin – och den näst dyraste svenska spelaren genom tiderna.

– Jag är överlycklig över att vara klar för United, sa svensken när han blev presenterad.

Victor Nilsson Lindelöf gjorde debut i United

Och i natt, svensk tid, gjorde Victor Nilsson Lindelöf debut för sin nya klubb.

När Manchester United mötte LA Galaxy i en träningsmatch kom svensken in i andra halvlek. Då ledde United redan med 3-0 efter två mål av Marcus Rashford och ett av Marouane Fellaini. Och Premier League-klubben vann till slut med hela 5-2 - men det kunde ha varit mer.

Nilsson Lindelöf fick nämligen ett jätteläge i 66:e minuten – men brände. Däremot får svensken beröm för en insats i slutet av matchen.

"Han såg bekväm ut i trebackslinjen och stod för en briljant glidtackling i slutet av matchen när Emmanuel Boateng hotade", skriver United på sin hemsida.

Lindelöf hyllas efter debuten i United

Och trots det missade målet får svenskens debut klart godkänt i England.

"Lindelöf gör en superb målräddande tackling i boxen. Mittbacken har också sprungit bra. Lovande start", skriver The Sun.

"En svensk journalist beskrev honom som "David Luiz utan dramat" och Lindelöf visade upp sin äventyrliga sida i debuten. Gick bort sig för lätt vid Dos Santos mål", skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News och ger svensken en sexa av tio i betyg.

Och på Twitter ger han Lindelöf mer beröm.

"Han imponerar verkligen med bollen", skriver Luckhurst.

"The kallar honom inte "Ismannen" utan anledning", skriver fotbollsjournalisten Tom McDermott på Twitter.

Daily Mails Chris Wheeler håller med Luckhurst om att Lindelöf gjorde ett misstag vid Dos Santos mål.
"Han ska inte vara speciellt nöjd med det", skriver han.

Nilsson Lindelöf imponerar även på The Telegraph:
"Mourinho kan göra honom till någonting formidabelt", skriver tidningen.

https://twitter.com/samuelluckhurst/status/886428334342721536
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag