Foto: John Peters
 Foto: John Peters

Här får Rooney sista ordet mot Man City

Publicerad
Uppdaterad
Wayne Rooney vs Carlos Tevez.
Engelsmannen fick sista ordet.
Med ett nickmål på tilläggstid skickade anfallaren ut rivalerna ur ligacupen.
Sen firade United med champagne i omklädningsrummet.
- Det fanns en speciell krydda i den här matchen - då blir det ett speciellt firande, säger Sir Alex Ferguson enligt AP.
Efter första mötet på City of Manchester Stadium där Carlos Tevez hamnade i centrum med sina två mål och psykningar mot Uniteds bänk. Ordkriget som rasade i medierna efteråt gjorde inte onsdagens returmöte mindre laddat.
Tevez såg länge ut att få spela en stor roll även på Old Trafford. Paul Scholes (hans 100:e mål för United) och Michael Carrick gav United ledningen med 2-0  - men sen klackade argentinaren på bästa Zlatan-manér in reduceringen som skulle ta matchen till förläningning.

Rooney slog till

Men hans forne radarpartner Wayne Rooney ville annorlunda.
Engelsmannen, som är i en hysterisk målform efter fyra mål mot Hull i helgen, nickade in Giggs inlägg i den 92:a minuten och släckte effektivt Citys hopp om en första stor final sedan 60-talet.
Rooney firade sedan med en arobatisk uppvisning framför United-fansen som nu har en cupfinal mot Aston Villa på Wembley att se fram emot.
Manager Ferguson öste lovord över Rooney efter matchen.
- Han höll världsklass i dag. I min bok var han bättre än mot Hull när han gjorde fyra mål, fenomenalt.
FotbollsExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag