Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hans närvaro är det som Lindelöf behövt”

”Vet inte om jag skulle kalla det nödlösning”
Foto: PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX / JAVIER GARCIA/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Debuten slutade med en urstark 4-0-seger mot Chelsea. 

Nu menar Daily Mail att värvningen av Harry Maguire var ett måste för Victor Nilsson Lindelöfs utveckling. 

”Att ha Maguire i truppen kommer att hjälpa Lindelöf”, skriver tidningen. 

Victor Nilsson Lindelöfs status i brittiska medier har förändrats väldigt kraftigt under hans tid i klubben. När han värvades in av José Mourinho blev han till en början ifrågasatt och därefter hårt kritiserad efter några tunga insatser. 

Men under fjolårssäsongen blev det annat ljud i skällan. Lindelöf växte mer och mer ut till klubbens enda givna mittback och under sommaren så skrev den brittiska mediekåren att det behövdes en ny mittback bredvid Lindelöf. 

Inte i stället för. 

”Nya Ferdinand och Vidic”

Unitedbossarna Ed Woodward och Ole Gunnar Solskjaer hörde bön och tog sent på transferfönstret in Harry Maguire från Leicester för en monstersumma. 

De första tecknen tydde dock på att det var välinvesterade pengar. Maguire och Lindelöf startade bredvid varandra i backlinjen när Manchester United demolerade Chelsea med 4-0. 

Efteråt har duon liknats vid United legendariska mittbackspar Rio Ferdinand och Nemanja Vidic och Solskjaer är hoppfull om att duon Maguire/Lindelöf ska bli väldigt framgångsrika ihop. 

- Vi vill att deras partnerskap ska utvecklas. De spelar båda väldigt bra och läser spelet väldigt, väldigt bra, säger han inför måndagens möte mot Wolves. 

Räknar med ett nytt megakontrakt för Lindelöf

Den engelska tidningen Daily Mail menar att värvningen av Maguire inte bara stärker United - utan även Lindelöf. Tidningen skriver ”Maguires närvare är det Lindelöf har behövt för att få fart på sin utveckling”

Tidningen förklarar att tidigare har Lindelöf saknat en mittbackspartner med Maguires fysik bredvid sig tidigare och därför tvingats ta rollen som ”fyrtorn”. Med Maguire så tror Daily Mail att Lindelöf kan fokusera på sina styrkor och förbättras ännu mer. 

De spekulerar även i att Lindelöf snart kommer att få ett nytt kontrakt med klubben. Maguire har en lön på runt 2,3 miljoner kronor i veckan, medan Lindelöf har cirka 760 000 kronor i veckan. Daily Mail tror att Lindelöf kommer att få en rejäl löneökning.