Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hans egna ord: ”Det är ett sista farväl...”

Foto: ROMAIN PERROCHEAU / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Emiliano Sala med sina forna lagkamrater i Nantes. Foto: INSTAGRAM

Bara dagar efter att Emiliano Sala skrivit på för engelska Cardiff City försvann hans flygplan spårlöst i Engelska kanalen. 

Han var i Frankrike för att ta ett farväl av sina forna lagkamrater i Nantes. 

Det var i söndags som Emiliano Sala bekräftades som Cardiff Citys dyraste värvning genom tiderna. Mannen som skulle rädda kvar krisklubben i Premier League.

Sala reste tillbaka till Frankrike för att säga farväl till sina forna lagkamrater i Ligue 1-klubben Nantes. Besöket finns dokumenterat på Salas Instagram. 

”Ett sista farväl”

På bilden poserar Sala jämte Nantes spelartrupp. Bildtexten lyder: "Ett sista farväl".

https://www.instagram.com/p/Bs5WXEelADv/

Ett privatplan som lyfte från Nantes med Cardiff som slutdestination rapporterades under tisdagsmorgonen som försvunnet. Planet befaras ha kraschat någonstans utanför Channel Islands i den Engelska kanalen. Senast omvärlden hade kontakt med planet var vid 20-tiden i går, lokal tid. Enligt flera franska medier har det bekräftats från polishåll att Sala klev ombord planet i Frankrike. 

Ska ha varit ombord planet

Den brittiska kustbevakningen har än så länge inte hittat några spår efter vare sig planet eller några överlevande. 

Vid lunchtid på tisdagen släppte Cardiffs klubbordförande Mehmet Dalman ett kort uttalande.

– Vi är väldigt oroliga när vi hör om de senaste nyheterna om att ett privatplan försvunnit över Engelska kanalen i går. Vi inväntar bekräftelse innan vi kan säga något mer, säger Dalman. 

Nantes har enligt franska medier lämnat återbud till sin match mot Sannois Saint-Gratien i franska cupen. Matchen skulle spelas i morgon klockan 18.30, men kommer i stället att äga rum på söndag. 

Forne Nantes-spelaren Amine Harit har nåtts av nyheten. 

https://twitter.com/Amine_000/status/1087647514344464389