Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hånet mot Liverpool: ”Är mer stolt över det”

Ur ”Sportklubben”: Här är höstens hetaste i Premier League
Foto: TGSPHOTO/REX SHUTTERSTOCK / TGSPHOTO/REX/IBL REX FEATURES
Foto: CRAIG MILNER/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK / CRAIG MILNER/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I söndagens match mot Wolves kommer Liverpool att bära ett märke på sina matchtröjor som förkunnar att de vunnit klubblags-VM. 

En titel det inte är så mycket att skryta om, menar Manchester United-legendaren Paul Scholes. 

– Jag är mer stolt över min badmintontrofé, säger han enligt The Sun.  

Efter Champions Leaguesegern i våras så var Liverpool nyligen i Qatar för att spela om titeln klubblagsvärldsmästare. 

Liverpool besegrade först mexikanska Monterrey i semifinalen och tog sedan en 1-0 segern mot brasilianska Flamengo i finalen. De blev det andra engelska laget att vinna klubblags-VM efter att Manchester United gjorde det 2008. 

Därefter ville Liverpool under resten av säsongen bära ett märke på sina tröjor som visar att de regerande klubblagsvärldsmästare. Ett önskemål som nobbades av ligan, då Premier League har som policy att endast tillåta ändringar i matchkläderna av välgörenhetsskäl. 

Scholes pik mot Liverpool: ”Vi nämner inte den segern”

Premier League gick dock med på att göra ett undantag, Liverpools första hemmamatch efter segern i klubblags-VM. Det blir söndagens möte mot Wolves. 

Men Manchester Unitedlegendaren Paul Scholes, som vann klubblags-VM 2008, menar att titeln inte är något att skryta om. 

– Du vill ju vinna den när du är där, men om någon frågar oss (United) i dag vilka titlar jag vann så tror jag inte att vi nämner klubblags-VM, säger han enligt The Sun. 

Scholes mer stolt över badmintontrofé

Scholes öppnar dock för att mästerskapets dignitet kan öka med tiden. 

– Det är som med allt annat. Det kan bli viktigare med åren. Det känns som att Liverpool har njutit av segern, att de har firat den och kommer prata om den – och varför inte? Men när vi spelade var det inget man tog på allvar. 

Scholes avslutar med att säga att han är mer stolt över den badmintontrofé han vann efter att ha slagit lagkamraterna i United i en intern tävling.