Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hånade dödsoffret – har gripits av polis

Emiliano Sala var på väg från Nantes till Cardiff när planet kraschade. Foto: DAVID VINCENT / AP TT NYHETSBYRÅN
Cardiff vann matchen med 2-1. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX / JAMES MARSH/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Emiliano Sala, 28, har bekräftats död efter flygplanskraschen i Engelska kanalen.

Nu har två Southampton-fans gripits av polis – efter att kamerorna fångat deras osmakliga gester under mötet med Salas klubb Cardiff City, skriver Daily Mirror. 

Cardiff City är en klubb i sorg.

Under natten till fredagen kom beskedet från Dorset-polisen att man identifierat kroppen som bärgats ut flygplansvraket i Engelska kanalen.

Emiliano Sala blev bara 28 år gammal. 

Den argentinske fotbollsspelaren hade precis skrivit på för Premier League-klubben Cardiff City och var på väg från Nantes till sin nya walesiska hemstad då privatplanet plötsligt försvann från radarn.

Under lördagen spelade Cardiff City sin första match efter beskedet om nyförvärvets död då de gästade Southampton. Inför matchen hölls en tyst minut och båda lagens spelare bar svarta armbindlar för att visa sin respekt.

Gästerna vann till slut med 2-1 efter en dramatisk avslutning, med mål från vardera lagen på tilläggstid.

Klubben: Vi kommer straffa fansen

Samtidigt skämde ett par supportrar ut sig på läktarna. Kamerorna fångade två Southampton-supportrar som sträckte ut armarna (för att symbolisera ett flyplan) och vände sig mot de tillresta supportrarna, skriver Daily Mirror. 

”Southampton Football Club kan bekräfta att två fans har gripits av polis under vår match mot Cardiff City på lördagen. Klubben kommer fortsätta samarbetet med Hampshire-polisen för att identifiera individerna som var inblandade i de oanständiga gesterna mot Cardiff-supportrarna”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Så fort de inblandade supportrarna är identifierade kommer de att straffas.

”Ett sånt beteende är inte acceptabelt på St Mary's Stadium och klubben kommer ta extremt hårda tag mot alla inblandade och stänga av de identifierade supportrarna”.