Han vill ta över jobbet i United

Manchester Uniteds avgåend vd Ed Woodward
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mauricio Pochettino vill lämna Paris Saint-Germain. 

Anledningen? 

Det lediga jobbet i Manchester United, det skriver Daily Mail.

Michael Carrick är just nu tränare för Manchester United sedan Ole Gunnar Solskjaer fick lämna jobbet under söndagen. 

Samtidigt jobbar klubben för att få till en annan lösning än interimlösningen Carrick. Förhoppningen är att den nya tränaren ska kunna leda laget resten av säsongen.  

Enligt Daily Mail öppnar nu Mauricio Pochettino för att ta över klubben - som han kopplades ihop med redan 2018 - med en gång. 

Trivs inte i Paris

Något som talar för en flytt tillbaka till Premier League är att Pochettinos familj bor kvar i London sedan tiden då han tränade Tottenham och argentinaren bor fortfarande på hotell i Paris - en tillvaro som tärt på honom.

– Det har varit svårt att hitta rätt hus och jag har nu bott på hotell i tio och en halv månad. Men jag är på en bra plats och har lärt känna väldigt trevliga människor på hotellet, har han tidigare sagt. 

Samtidigt har inte argentinaren lyckats övertyga i PSG vilket kan tala för en flytt trots att Pochettino har kontrakt med PSG även över nästa säsong. 

Förra året missade PSG ligatiteln för första gången sedan säsongen 2016/16 då Lille vann Ligue 1.  I år toppar laget tabellen men Pochettino sägs utöver detta ha ledsnat på mentaliteten i PSG:s stjärnfyllda omklädningsrum.    

Under tisdagen ställs PSG mot Manchester City i Champions League, Manchester United möter i sin tur Villarreal. 

TV: Se Solskjaers avsked till United