Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han stoppas från finalen: ”Det är helt vansinnigt”

Henrikh Mkhitaryan Foto: ANNA GOWTHORPE/BPI/REX / ANNA GOWTHORPE/BPI/REX REX
Unai Emery Foto: ED SYKES / REUTERS BILDBYRÅN

Henrikh Mkhitaryan är inte skadad – men kommer ändå troligtvis att behöva stå över Arsenals Europa League-final mot Chelsea.

Nu rasar både klubben och fotbollsjournalisterna. 

Arsenal missade chansen att ta sig till Champions League via seriespelet, men man har fortfarande en möjlighet kvar: att vinna Europa League-finalen mot Chelsea den 29 maj.

Troligtvis kommer Arsenal dock att behöva vinna matchen utan Henrikh Mkhitaryans hjälp. Uefa har nämligen meddelat Londonklubben att man inte kan garantera stjärnytterns säkerhet inför resan till Baku i Azerbajdzjan, där finalen ska hållas. 

Mkhitaryan är armenier, och den spända relationen mellan hans hemland och just Azerbajdzjan innebär att det finns en hotbild mot honom. Enligt The Guardian är Arsenal mäkta upprörda över situationen. 

Mkhitaryan kan missa finalen

Och Arsenal är inte ensamma om sin vrede. Flera fotbollsjournalister har via Twitter krävt ett bättre säkerhetsarbete från Uefa. 

”I tre dagar har jag ställt frågan om Henrikh Mkhitaryan till Uefa och man har fortfarande inte kunnat lämna några garantier kring hans säkerhet. Arsenal har bett om garantier. Får inga. Det är ju helt vansinnigt. Om Arsenal förlorar och han inte kunnat spela, vad händer då?”, skriver Daily Mirror-skribenten John Cross. 

”Det är en stor skam”, skriver BBC-journalisten Kevin Beirne.  

”Den viktigaste poängen är att en klubb inte ska behöva befinna sig i ett läge där man funderar på att dra sig ur en final och där en spelare under Uefas beskydd ska känna sig tvingad att dra sig ur en final på grund av sin nationalitet”, skriver The Guardian-reportern Amy Lawrence.