Foto: SCOTT HEPPELL / REUTERS BILDBYRÅNFoto: SCOTT HEPPELL / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: SCOTT HEPPELL / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MATTHEW CHILDS / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNFoto: MATTHEW CHILDS / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: MATTHEW CHILDS / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Han sparkas av krislaget

Publicerad

Southampton riskerar att trilla ur Premier League. 

Nu väljer de att sparka tränaren Mauricio Pellegrino. 

Under förra säsongen leddes Southampton av fransmannen Claude Puel. Under hans period som tränaren gick Southampton till final i Ligacupen (där de förlorade mot Manchester United) och slutade åtta i ligan. 

Puel fick dock kritik för den "oattraktiva" fotboll som Southampton spelade. De gjorde exempelvis blott 41 mål under säsongen, något som ledde till att Puel i somras fick sparken. 

Pellegrino får sparken

För att ersätta Puel tog Southampton in Mauricio Pellegrino från spanska Alaves. 

Det har inte fallit väl ut. 

Efter 30 omgångar ligger Southampton riktigt illa till. De har bara fått ihop 28 poäng och ligger endast en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. 

I helgen föll de tungt med 0-3 mot Newcastle och det blev droppen för klubbledningen. Pellegrino nu får sparken av Southampton. 

https://twitter.com/SouthamptonFC/status/973299801839341571

"Vi vill tacka Mauricio för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden. Klubben ämnar ha en ersättare på plats så fort som möjligt och arbetet med att hitta en ny tränare är i gång", skriver klubben i ett pressmeddelande. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag