Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Mobbare – han ringde upp och hotade mig”

Foto: TOM HEVEZI / AP SCANPIX SWEDEN
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP

Emmanuel Frimpong och Samir Nasri började bråk på plan för snart åtta år sedan.

Och de forna lagkamraterna är fortfarande bittra rivaler.

– Även om han ger mig fem miljarder, så kommer jag aldrig att gilla honom, säger Frimpong till The Athletic.  

Konflikten mellan Emmanuel Frimpong och Samir Nasri när Arsenal mötte Manchester City i november 2011 är legendarisk i Arsenal-kretsar. Nasri hade då lämnat London i en kontroversiell flytt, och många supportrar hurrade på Frimpong under skärmytslingen.

I en ny intervju med The Athletic avslöjar nu Frimpong att fejden inleddes några månader tidigare, när Nasri spelade för Arsenal mot Liverpool. Frimpong blev utvisad – och efter matchen fick han sig en skopa ovett från Nasri i omklädningsrummet. 

Frimpongs attack mot Nasri

Frimpong glömde inte detta. När Nasri gick till Manchester City skrev dåvarande Arsenal-stjärna Jack Wilshere till fransmannen på Twitter och önskade honom lycka till. Frimpong la sig i diskussionen och skrev: ”Pffft, kom igen, Jack”. 

Nasri blev rasande och ringde upp Frimpong.

– Han hotade mig, sa att när han stötte på mig skulle han göra det och det med mig. Jag sa till honom: ”Jag är inte rädd för dig”, säger Frimpong. 

– Jag sa till honom att jag inte gillar honom, jag respekterar honom inte och kommer aldrig att respektera honom som fotbollsspelare. 

”Han är en mobbare”

Frimpong berättar även om orden som växlades mellan honom och Nasri under den beryktade matchen i november 2011. 

– Han sa att han kunde köpa mig. Så dum är han, säger Frimpong.

– Jag tyckte att han var en mobbare, jag tyckte att han inte förstod vilket ansvar man har som äldre spelare när det handlar om att hjälpa yngre spelare. Jag fick nyss reda på att han fortfarande spelar. Han är i Anderlecht nu, så jag hoppas att han har förändrats som person där och att han behandlar människor annorlunda.