Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han gillar kött men fick fisk”

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RODRIGO JIMENEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jürgen Klopp kritiserade Manchester Uniteds taktik efter 1-1 på Old Trafford. 

Nu får han mothugg av den förre United-tränaren José Mourinho. 

– Han gillar kött men fick fisk, säger portugisen till Sky.

Liverpool och Manchester United fick med sig var sin poäng från söndagens möte på Old Trafford, som slutade 1-1. Uniteds mål kom efter en omdiskuterad situation, där Victor Nilsson Lindelöf tacklade ner Divock Origi – varpå United kunde ställa om. 

Situationen VAR-granskades innan målet godkändes. 

– De gjorde ett mål som visar på alla problem med VAR, menade Klopp efter matchen. 

Men den tyske tränaren var inte bara frustrerad över videogranskningen. Klopp menade även att han upplevde Manchester Uniteds taktik som smått enformig. 

– Manchester United hade momentum i första halvlek för de var endast där för att försvara mot oss. Ända sedan jag kom till England har de spelat så här. Vi hade kunnat göra det bättre och vi kommer göra det bättre, sa Klopp. 

Mourinho om Klopp: ”Frustrerad”

Den förre United-tränaren José Mourinho, som under söndagen gästade Sky Sports sändning, köpte inte Klopps resonemang. 

– Han gillade inte menyn. Han gillar kött men fick fisk. United har begränsningar just nu, spelade med en fembackslinje och tillät inga omställningar. Jürgen Klopp uppskattade inte menyn, säger Mourinho i Sky enligt Manchester Evening News.

– Liverpool saknar kvalitet för att spela mot ett lag som står lågt. De har en fantastisk svit med så många vinster. Men de har vissa begränsningar mot lag med låg backlinje. De kan krossa motståndare som spelar som de vill spela mot. Jürgen är tydligt frustrerad. Laget är i en fantastisk situation. Men att vinna på Old Trafford är speciellt, och Klopp har aldrig gjort det. 

Mourinho tappar kontrollen – skäller ut reportrarna

Jose Mourinho tappar humöret under sin tid i Manchester United.