Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Han fick dem att skaka – av rädsla"

Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic är bra på att sätta sig i respekt, oavsett sammanhang.

Han gjorde just detta under sin första dag på Manchester Uniteds träningsanläggning. 

Många Manchester United-spelare har försökt beskriva Zlatan Ibrahimovics effekt på spelartruppen. De lyfter fram honom som en självklar ledargestalt, någon som tar ansvar för yngre spelare, någon som skämtar friskt och ser till att höja stämningen i omklädningsrummet. 

Nu har Juan Mata gett exempel på Zlatans udda personlighet, med en anekdot från svenskens första dag på Uniteds träningsanläggning Carrington. 

"Får respekt omedelbart"

– När han kom var vi borta på försäsongsmatcher, så han var ensam med materialarna. De hade aldrig träffat honom förut och han är den sortens kille som man omedelbart får respekt för, på grund av sättet han för sig själv, säger Mata enligt sajten Joe

Och de var just de stackars materialarna som fick se sig grundlurade av Zlatan.

– Han spanade in dem och sa: "Jag hoppas att ni fattar att Gud har anlänt". De skakade av rädsla och visste inte vad de skulle tro, sen brast Zlatan i skratt. Han är alltid sån, säger Mata. 

Därför saknades Zlatan

Zlatan Ibrahimovic reste inte med Manchester United till London för mötet med Arsenal på Emirates i lördagskväll. 

Direkt började spekulationerna om att Zlatans knä inte var som det skulle. Men under presskonferensen i Manchester under måndagen inför Uniteds möte med CSKA Moskva i Champions League, gav José Mourinho lugnande besked angående svensken. 

– Zlatan är inte skadad. Zlatan behöver ibland jobba hårt på med musklerna som stöttar knäet. Då kommer tröttheten också. Att jobba väldigt hårt under en period så kan man inte spela de här dagarna. Vi bestämde att göra så efter Watford. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!