Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅNFoto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅN

"Han fick dem att skaka – av rädsla"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är bra på att sätta sig i respekt, oavsett sammanhang.

Han gjorde just detta under sin första dag på Manchester Uniteds träningsanläggning. 

Många Manchester United-spelare har försökt beskriva Zlatan Ibrahimovics effekt på spelartruppen. De lyfter fram honom som en självklar ledargestalt, någon som tar ansvar för yngre spelare, någon som skämtar friskt och ser till att höja stämningen i omklädningsrummet. 

Nu har Juan Mata gett exempel på Zlatans udda personlighet, med en anekdot från svenskens första dag på Uniteds träningsanläggning Carrington. 

"Får respekt omedelbart"

– När han kom var vi borta på försäsongsmatcher, så han var ensam med materialarna. De hade aldrig träffat honom förut och han är den sortens kille som man omedelbart får respekt för, på grund av sättet han för sig själv, säger Mata enligt sajten Joe

Och de var just de stackars materialarna som fick se sig grundlurade av Zlatan.

– Han spanade in dem och sa: "Jag hoppas att ni fattar att Gud har anlänt". De skakade av rädsla och visste inte vad de skulle tro, sen brast Zlatan i skratt. Han är alltid sån, säger Mata. 

Därför saknades Zlatan

Zlatan Ibrahimovic reste inte med Manchester United till London för mötet med Arsenal på Emirates i lördagskväll. 

Direkt började spekulationerna om att Zlatans knä inte var som det skulle. Men under presskonferensen i Manchester under måndagen inför Uniteds möte med CSKA Moskva i Champions League, gav José Mourinho lugnande besked angående svensken. 

– Zlatan är inte skadad. Zlatan behöver ibland jobba hårt på med musklerna som stöttar knäet. Då kommer tröttheten också. Att jobba väldigt hårt under en period så kan man inte spela de här dagarna. Vi bestämde att göra så efter Watford. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag