Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är ett offer – den som kommer skadas”

Foto: MATT WEST/BPI/REX / MATT WEST/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: HARRY LANGER/DEFODI.EU / WWW.IMAGO-IMAGES.DE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Marcus Rashford levererade i landslaget men har problem i Manchester United.Foto: GEORGI LICOVSKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Marcus Rashford nätade för England i EM-kvalet.

Men i Manchester United blommar inte 21-åringen som förväntat – och röster höjs för att han kommer drabbas hårt av klubbens kris.

– Han är ett offer, säger ESPN:s expert Alejandro Moreno.

”De som skadas i den här krisen kommer inte bara vara Solskjaer eller Ed Woodward”, skriver The Guardians krönikör Jonathan Wilson.

Krisstämpeln på Manchester Uniteds säsongsinledning riskerar att bli ännu större på söndag. Laget ligger på tolfte plats i Premier League och tar emot Liverpool som fortfarande inte tappat poäng när lagen drabbar samman i den nionde omgången.

Inte mycket talar alltså för att trenden vänder redan till helgen och tränare som Massimiliano Allegri har allt mer intensivt börjat pekas ut som ersättare för Ole Gunnar Solskjaer under landslagsuppehållet.

Just landslagsuppehållet tycks ha varit ett välkommet avbrott för Marcus Rashford. Anfallaren - som har fått den otacksamma uppgiften att bära lagets offensiva spel - har bara gjort ett spelmål på säsongens tio första matcher i Premier League och Europa League i ett lag som bara gjort 19 mål på sina 23 senaste matcher.

Det fick ESPN:s expert Alejandro Moreno att ifrågasätta Rashfords status som den avgörande spelaren i laget.

– Den personen behöver ha en speciell mentalitet. Han verkar vara en trevlig kompis men den personen behöver ha lite elakhet i sig. Något som säger att ”jag ska göra målen för jag är Marcus Rashford och det här är Manchester United”, säger Moreno.

Han betraktar Rashford som ett offer. 

– Ett offer för att Manchester United inte skapar tillräckligt många målchanser. Och ett offer för sig själv. Han tar inte tillräckligt med ansvar för att vara den personen.

Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN

Spelar bättre i landslaget

The Guardians krönikör Jonathan Wilson menade redan innan kvalmatchen mot Bulgarien att Rashfords tunga lass att bära i United gör honom unik.

”Marcus Rashford är kanske den ende spelaren i historien som bär den engelska landslagströjan lättare än klubblagströjan”, skrev Wilson.

I den omtalade kvalmatchen på bortaplan mot Bulgarien som England till slut vann med 6-0 behövde Rashford sedan bara några minuter för att visa sin briljans. 

21-åringen stod för en riktig soloprestation när han tog sig förbi två försvarare och dunkade bollen i nät.

Mourinho: ”Inget har utvecklats”

Nu är Rashford tillbaka i ett Manchester United som bara vunnit två av sina åtta Premier League-matcher och bland många andra kritiska röster hörs lagets tidigare tränare José Mourinho.

Portugisen menar att varken Rashford eller några andra spelare i laget utvecklats sedan han själv lämnade klubben.

– De tog in tre nya spelare som jag gillar men vi var dåliga förra säsongen och jag kan inte se att något har utvecklats. Jag är inte överraskad över resultatet och jag tycker inte Ole kan ta med sig något positivt från matchen, sa Mourinho i Sky Sports studio efter en 2-0-förlust mot West Ham.

Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Han fick medhåll av Manchester Uniteds klubblegendar Roy Keane.

– Jag vet inte var jag ska börja. De har ingen kvalitet och de saknar vilja. De saknar ledare. De saknar karaktär. Det är en lång väg tillbaka och det är läskigt hur lågt de har fallit.

Krönikören: ”Det borde vara en varning”

Jonathan Wilson menar att Manchester Uniteds kris kommer skada Marcus Rashford och de andra unga spelarna i laget.

”Den nya stora idén den här sommaren var att fokusera på ungdomen och det är okej, men det i sig är inte en plan. Det behöver finnas en struktur och riktning för dem”, skriver The Guardian-krönikören och fortsätter:

”De behöver en klubb som kan uppmuntra och uppfostra dem, snarare än att kasta dem i det stormande havet och se om ett mirakel gör att de kan simma. Rashford har gått från en lysande ung företeelse till en frustrerad skugga de två senaste säsongerna.”

Han tycker att klubben borde se Rashfords problem som ett tecken.

”Det borde vara en varning. De som skadas i den här krisen kommer inte bara vara Solskjaer eller Ed Woodward.”

Nilsson Lindelöf hur han ser på sin roll i United