Haaland överens med Manchester City – blir bäst betald i Premier League

Erling Haaland uppges vara överens med Manchester City.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Erling Haaland är på väg att gå i sin pappas fotspår.
Foto: FRISO GENTSCH / DPA/IBL

Erling Haaland är på väg att gå i sin pappas fotspår.

Manchester City är nämligen överens med anfallarens representanter om en övergång, enligt uppgifter till Daily Mail.

Tidningen avslöjar också lönen – som väntas göra honom bäst betald i Premier League. 

Dessutom rapporterar The Athletic att Haaland själv också godkänt en flytt till City.

En av de stora rykteskarusellerna i fotbolls-Europa under de senaste åren är på väg mot sitt slut och handlar om Erling Haalands framtid.

I slutändan har det enligt rapporter kokats ner till tre klubbar som gör upp om hans signatur: Manchester City, Paris Saint-Germain och Real Madrid.

Och det är Manchester City som ser ut att gå vinnande ur striden.

Enligt uppgifter till Daily Mail har klubben kommit överens om villkoren för övergången med Haalands representanter. I det ingår ett ekonomiskt paket som skulle göra norrmannen till den bäst betalde spelaren i hela Premier League. Kontraktet väntas sträcka sig över fem år.

Kan tjäna 6,2 miljoner – i veckan

Lönen ligger enligt uppgifterna på över 500 000 pund, motsvarande 6,2 miljoner kronor, i veckan. Det går att jämföra med bland andra storstjärnan Kevin de Bruyne i samma klubb som har en veckolön på 385 000 pund.

Lägg därtill att övergångssumman uppges ligga på nära 800 miljoner kronor, vilket är vad utköpsklausulen från Borussia Dortmund är värd.

Daily Mail skriver också att Erling Haalands pappa Alf-Inge Haaland, som själv spelade för Manchester City åren 2000–2003, har spelat en tung roll i förhandlingarna mellan de två parterna.

Affären uppges gå i lås under den kommande veckan, enligt tidningens uppgifter.

Även The Athletic har rapporterat om affären under tisdagskvällen. Enligt dem ska Haaland själv ha sagt ja till en flytt och ha godkänt ett avtal för en flytt till Manchester.

Samtidigt nekade Borussia Dortmund förra veckan till att något är klart och menade att flera klubbar fortfarande är inblandande i budgivningen.

Ur arkivet: Ronaldos makalösa karriär