Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guidetti: "Någon gång kommer jag berätta..."

Foto: Jed Leicester

Vinterns utlåning till Stoke blev långt ifrån en lyckad övergång för John Guidetti.

Relationen till Mark Hughes var inte god och när Premier League-säsongen var avslutad hade svensken bara fått göra sex inhopp.

Nu lovar Guidetti att avslöja spelet bakom kulisserna.

– Det finns mycket bakom den. Vad som hände kommer jag att berätta någon gång under min karriär, säger han till Viasat Fotboll.

I mitten av januari lånades John Guidetti ut av Manchester City till Premier League-konkurrenten Stoke. Tanken var att han efter en längre tids frånvaro, på grund av en virussjukdom, skulle hitta tillbaka till formen.

Men tiden i Stoke blev inte som Guidetti hade hoppats på och efter bara ett par veckor kritiserade han tränaren Mark Hughes i en intervju med SportExpressen.se.

– Jag vill bara spela fotboll, det är det jag tycker är roligt. Sitta på bänken kunde jag lika gärna ha gjort i City. Vi har väl ett skott på mål om vi kollar, det är väl lite, lite eller?

När säsongen var över hade 22-åringen bara fått göra sex inhopp för Stoke.

"Måste spela matcher"

Nu är John Guidetti tillbaka i Manchester City, som just nu befinner sig i USA för att delta i försäsongsturneringen Champions Cup.

– Det är jättekul med Yankee Stadium, det är jättekul att vara med i bästa laget, men jag saknar att spela fotboll, säger Guidetti till Viasat Fotboll och fortsätter.

– För att jag ska kunna hitta tillbaka till min form så måste jag spela matcher.

Och vad som egentligen hände i Stoke och med tränaren Mark Hughes vill Guidetti inte avslöja riktigt än.

– Stokehistorien kan vi ta någon annan gång. Det finns mycket bakom den. Vad som hände kommer jag att berätta någon gång under min karriär.