Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guardiolas mamma död i coronaviruset

Pep GuardiolaFoto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: MICHAEL SEDGWICK / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Manchester Citytränaren Pep Guardiola har drabbats av en familjetragedi. 

Han mor, Dolors Sala Carrió, har dött till följd av coronaviruset. 

Hon blev 82 år gammal. 

Italien var det första europeiska landet som drabbades riktigt hårt av coronaviruset. Därefter har även Spanien drabbats väldigt hårt, med tusentals döda i skrivande stund. 

En av de som gått bort är 82-åriga Dolors Sala Carrió, mamma till Manchester Citys tränare Pep Guardiola. 

Manchester City meddelar den tragiska nyheten på sitt Twitterkonto

”Vi är bedrövade över att tvingas meddela att Pep Guardiolas mamma Dolors Sala Carrió har gått bort efter att ha insjuknat i coronaviruset. Alla i klubben skickar sina kondoleanser till Pep och hans familj i denna mycket svåra stund”, skriver Manchester City. 

Guardiola stöttas av sina spelare. 

”Jag och min familj skicka våra kondoleanser till Pep och hans familj efter att han förlorat sin mor i dag. Må gud ge dem tröst”, skriver Manchester Citys brasilianska försvarare Fernandinho på Twitter.

Men även rivalklubbar till City uttrycker sitt stöd till Guardiola denna stund. Arsenal, Chelsea och Manchester United är bara ett axplock av de Premier League-lag som uttryckt sin sorg. 

”Alla i Manchester United känner stor sorg efter att vi fick höra den här tragiska nyheten. Vi skickar allt vårt stöd till Pep”. 

Guardiolas strålande karriär

Dolors Sala Carrió gick bort i sin hemstad Barcelona i regionen Katalonien. Det var i FC Barcelona som Pep Guardiola först som spelare och sedan som tränare nådde stora framgångar. I sin första säsong som tränare för Barça vann Guardiola trippeln och fortsatte sedan skörda triumfer. Han lämnade Barcelona för att ta ett sabbatsår och tog sedan över Bayern München 2013. 

Han spenderade tre år i Tyskland innan han tog steget till Manchester City där han vunnit två raka titlar 2017/18 och 2018/19. 

I början av coronakrisen i Europa pratade Pep Guardiola om att han hellre ställer in matcher än spelar utan publik.