Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag träffade Ken inför – och vi bara skrattade”

Foto: RICHARD LEE/BPI/SHUTTERSTOCK / RICHARD LEE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ken Sema fick ingen speltid mot sin förre tränare.
Foto: ANDREW MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT BUNN/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT BUNN/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Graham Potter fick en succéstart som Premier League-tränare.

Förre Östersundstränarens Brighton slog Watford med 3-0 i premiären – efter att ha fått hjälp av ett självmål.

– Jag är väldigt stolt och glad över att vara här men ännu mer över lagets insats, säger Graham Potter till Aftonbladet. 

Graham Potter tog ÖFK från division 2 till allsvenskan, seger i svenska cupen och gruppspel i Europa League innan han efter drygt sju år lämnade Sverige. Potter tog över Swansea i Championship, men efter bara en säsong tog han nästa steg och skrev på för Premier League-klubben Brighton & Hove. 

Och hans inledning på tränarkarriären i Premier League kunde knappast ha blivit bättre.

I 29:e minuten sträckte Watford-försvararen Abdoulaye Doucouré ut benet för att hindra ett inspel, men råkade i stället styra in bollen mellan benen på egna målvakten Ben Foster.

Ken Sema fast på bänken

I 59:e minuten ville Watford ha en straff för hands men domaren valde att fria efter en diskussion med videodomaren. Och drygt fem minuter senare ökade i stället Brighton på till 2-0. 

Davy Pröpper spelade in bollen i straffområdet och Florin Andone drog till på ett tillslag, och skickade in bollen bredvid stolpen. Neal Maupay fullbordade sedan Graham Potters succédag genom att göra 3-0 i 77:e minuten, vilket blev slutresultatet.

– Han är en väldigt smart tränare som är väldigt taktiskt kunnig. Vilken drömstart för Graham Potter, säger Viasats expert Bojan Djordjic.

Potters förre ÖFK-adept Ken Sema satt på Watfords bänk hela matchen. Och duon hann mötas innan matchen sparkades i gång.

– Jag träffade Ken Sema inför matchen och vi bara skrattade. För 1,5 år sedan spelade vi fotboll i Sverige och nu... Men det är det fina med fotbollen och livet. Jag är väldigt stolt och glad över att vara här men ännu mer över lagets insats, säger Graham Potter.

Ken Sema hyllar sin förre tränare.

– Graham håller jag högt. Sen, fine att de vann i dag. Det är inte roligt för oss, men det är en bra tränare och jag tror att han kan bli ännu större och nå ännu högre, säger Ken Sema till Aftonbladet.