Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gör debut för United efter cancerbeskedet

Max Taylor
Max Taylor.
Max Taylor fick cancerbeskedet för ett år sedan.

Max Taylor, 19, blev fri från sin cancer i september.

Nu kan han debutera i Manchester United.

Talangen är för första gången uttagen i Ole Gunnar Solskjaers matchtrupp.

– Jag kunde inte ens drömma om det här, säger han till klubbens hemsida.

I flera år har Max Taylor tagit steg efter steg i Manchester Uniteds ungdomslag.

Den 19-årige mittbacken är född och uppväxt i staden och har länge setts som en av akademins största talanger. Men för ett år sen tvingades han sätta fotbollen åt sidan.

Chockbeskedet: Max Taylor hade drabbats av testikelcancer. Tidigt kom dock rapporter om att 19-åringen svarat bra på cellgiftsbehandlingen och han själv hade siktet inställt på en comeback.

– Jag vill tacka alla i klubben som har hjälpt mig sen dag ett, förklarade Taylor i en intervju med Uniteds hemsida.

Friskförklarad från cancern - uttagen i truppen

Sen dess har han blivit starkare och starkare. I september blev han friskförklarad och gjorde i oktober comeback på fotbollsplanen när han hoppade in i U23-matchen mot Swansea.

”Vilken känsla! Tillbaka på planen med grabbarna och seger med 4-1”, skrev han själv på Twitter.

Max Taylor skrev i fjol på sitt första proffskontrakt med Manchester United och nu är han redo för en efterlängtad debut i moderklubbens A-lag. Enligt BBC finns Max Taylor med i Uniteds trupp till torsdagens bortamöte med Astana i Europa League.

- Vid den här tiden förra året var jag ett par veckor in i min cellgiftsbehandling och jag kunde inte ens drömma om att jag ett år senare skulle vara med A-laget. Bara att vara med är otroligt stort. Det är en dröm jag har haft sen jag sparkade en boll första gången, att få vara en A-lagsspelare för Manchester United, säger han till klubbens hemsida.