Tillbaka efter svackan: ”Inget har ändrats...”

Sadio Mané firar ett mål.
Foto: NICK POTTS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Trent Alexander-Arnold gjorde ett av målen.
Foto: CATHERINE IVILL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En frustrerad José Mourinho fick se sitt lag förlora.
Foto: SHAUN BOTTERILL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det tog 486 minuter – sedan hade Liverpool åter gjort mål i Premier League. 

Efter den brutna måltorkan svarade mästarna för en imponerande insats och vann toppmötet mot Tottenham med 3-1.

Trent Alexander-Arnold gjorde både mål och assist.

– Ingenting har förändrats egentligen, vi är samma lag som vi alltid har varit, säger han till BT Sport efter matchen.

2021 har inneburit en måltorka av sällan skådat slag för Jürgen Klopps Liverpool. Inför torsdagens toppmöte borta mot Tottenham hade de regerande mästarna inte hittat nätet sedan 1-1-mötet mot Wolverhampton den 27 december.

Men efter 486 minuter bröts förbannelsen.

Med bara sekunder kvar av första halvlek tryckte Roberto Firmino in 1-0 från nära håll framspelad av Sadio Mané. Tungt för Tottenham var dessutom att Harry Kane tvingades utgå i halvtid efter att ha fått läkarvård vid upprepade tillfällen i första halvlek.  

Liverpool vann mot Tottenham

Det skulle sedan bli ännu tyngre för hemmalaget. Den andra halvleken hann knappt starta innan Trent Alexander-Arnold utökade ledningen för gästerna efter passivt försvarsspel från hemmalaget.

Tottenhams replik kom omgående. Utanför straffområdet fick Pierre Emil Højbjerg på en pangträff som satt precis intill stolpen bakom en chanslös Alisson Becker.

Sedan tog det inte många minuter innan Salah åter utökade ledningen – trodde alla. Efter VAR-koll konstaterades det att Firmino fått bollen på handen i uppbyggnaden av anfallet och målet dömdes bort. 

Men i den 65:e minuten kom ett godkänt 3-1-mål för Liverpool. På ett precist inlägg från Trent Alexander-Arnold kunde Sadio Mané stöta in bollen och fastställa slutresultatet.

– Vi behövde det och vi förtjänade det. Vi dominerade största delen av matchen, säger Trent Alexander-Arnold till BT Sport.

Både Alexander-Arnold och Liverpool har varit ifrågasatta men högerbacken tycker inte att den dåliga formen har påverkat laget.

– Ingenting har förändrats egentligen, vi är samma lag som vi alltid har varit. Vi har samma mentalitet när vi går in i matcher, vi respekterar motståndet. Vi har förväntningar på oss själva att vi ska vinna.

Mourinho: ”Kämpade mot egna misstag”

Tränaren Jürgen Klopp är också nöjd.

– Rätt personer gjorde mål, konstaterar han.

Segern innebär en blytung trepoängare för Liverpool som hakar på i toppen, fyra poäng bakom Manchester City som har en match tillgodo. 

Tottenham är på sjätte plats.

– I andra halvlek var vi tvungna att göra förändringar, förlorade Harry (Kane) och var tvungna att ändra strukturen i laget, säger Tottenham-tränaren José Mourinho till BBC.

Han tycker att hans lag gjorde för många misstag.

– Det var ett lag som kämpade mot sina egna misstag. Några individuella misstag som ni såg, man kan se reprisen och behöver inte säga så mycket mer än det.