Foto: Goodman/Lnp/Rex/Shutterstock / GOODMAN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: Goodman/Lnp/Rex/Shutterstock / GOODMAN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: Goodman/Lnp/Rex/Shutterstock / GOODMAN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: Maria Jose Segovia / CORDON PRESS BILDBYRÅNFoto: Maria Jose Segovia / CORDON PRESS BILDBYRÅN
 Foto: Maria Jose Segovia / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Gary Nevilles galna förslag om tränarna

Publicerad

En sparkad tränare har blivit en given del av en Premier Leaguesäsong.

Men om ikonen och fotbollsexperten Gary Neville får välja skulle avskedandet förbjudas.

– Jag skulle helt och hållet stötta idén att tränare inte ska kunna bli sparkade under säsongen, säger Neville i sin podcast.

Under säsongen har hela 38 tränare sparkats i det engelska ligasystemet. Ett mönster som den gamle Manchester United-profilen har tröttnat på.

– Samma tränare som startar säsongen ska också vara din tränare när säsongen slutar. Fotbollen skulle stötta det, sett ur en professionell vinkel. Jag är inte lika säker på att klubbarnas ägare skulle göra det, säger Neville i sin podcast The Gary Neville podcast.

Bidrar till en bristande respekt

En återkommande anledning till varför en tränare sparkas är att denne har " tappat omklädningsrummet" och fått spelartruppen emot sig. En orsak som Garry Neville tror bara bidrar till en bristande respekt för sin tränare.

– Det skulle innebära att spelarna skulle vara tvungna till att acceptera att de hade samma tränare genom hela säsongen.

Måste få jobba långsiktigt

Flera lag i den engelska högstaligan har fått effekt på sina tränarbyten. Hull City fick sig ett litet lyft efter att portugisen Bruno Silva tog över efter sparkade Mike Phelan. De regerande mästarna Leicester City sparkade under dramatiska former sin titeltränare Claudio Ranieri och ersatte honom med Craig Shakespeare, ett beslut som blev en riktig vattendelare bland fotbollens experter, men som i skrivande stund ser ut att ha en positiv injektion.

Men Garry Neville menar att fler ägare måste våga behålla sina tränare och ge dem chansen till att jobba långsiktigt.

– Jag sitter alltid och hoppas att det inte ska gå vägen för de lag i botten av tabellen som byter tränare. För när det blir en kortsiktig effekt får fler ägare för sig att det är det rätta sättet, säger Nevillie.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag