Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gary Neville oro för Manchester United – och utspel mot Glazer-familjen

Gary Neville.
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA
Manchester Uniteds supportrar har länge visat sitt missnöje mot ägarfamiljen Glazer.
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA

Att Gary Neville kan svinga både åt höger och vänster är ingen nyhet.

Nu är det hans tidigare klubb Manchester United och klubbens ägare som får sig en salva i sociala medier.

Det är ägarna som är ansvariga”, skriver han på ”X”.

Kräftgången fortsätter för Manchester United i Premier League. Detta trots att klubben och tränaren Erik ten Hag lät optimistiska.

Men efter gårdagens 3–1-förlust mot Brighton ligger de på plats 13 i tabellen med endast sex inspelade poäng på fem matcher.

På det har det ånyo stormat kring klubben. Bland annat då miljardvärvningen Antony anklagas för att ha slagit sin ex-flickvän, samtidigt som en annan prestigevärvning i Jadon Sancho öppet kritiserat sin tränare under det som varit ett stormigt landslagsuppehåll.

Klubbikonen och landslagsprofilen Gary Neville, i dag tv-expert, har nu tagit till orda på ”X” (tidigare Twitter).

Man ska alltid vara optimistisk inför en match, men det som oroar mig mest är att det vi fick se inte var någon överraskning. Det handlade inte om att spelarna inte jobbade tillräckligt hårt eller inte var intresserade. De blev utspelade av sina motståndare som var så samspelta att det visste vad det gjorde, så enkelt är det...”, skriver han.

”Girighet, dåliga beslut och dålig disciplin”

Inte minst går han till attack mot klubbens ägare, familjen Glazer.

Amerikanerna som i mer än 15 år varit en del av klubben, men som i långa stunder varit hårt kritiserade av supportrarna. Detta samtidigt som de under de senaste åren rapporteras försöka sälja klubben.

Men det är ägarna som är ansvariga, det är så det funkar. Ni äger en organisation och både det bra och dåliga är ert ansvar! De ärvde något som var toppklass på alla områden. Men det här är 10 år av medelmåttighet på och utanför planen. De har satt en kultur av girighet, dålig disciplin, dåliga beslut och en osäkerhet som går rakt igenom hela klubben”, skriver Neville och fortsätter:

Det bästa skulle vara om de sålde klubben så snabbt och effektivt som möjligt, då skulle i alla fall problemen utanför planen kunna åtgärdas så att vi kan återställa kulturen i klubben. Fotbollen rör sig så att resultaten kan vara oberäkneliga, men om det som händer utanför planen, med ägarnas jobb, riktning och ledarskap fungerar så kan du i alla fall prestera på planen.”

Manchester United och Victor Nilsson Lindelöf spelar på lördag mot Burnley i Premier League. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset