Foto: PPAUK/REX/SHUTTERSTOCK / PPAUK/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: PPAUK/REX/SHUTTERSTOCK / PPAUK/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: PPAUK/REX/SHUTTERSTOCK / PPAUK/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Arsenals sjuka vändning – vann efter stort drama

Publicerad
Uppdaterad

Alexandre Lacazette är en efterlängtad värvning bland Arsenal-fansen.

Och nu har han presenterat sig för sin nya hemmapublik – gjorde mål efter bara en minut i ligan.

Målfesten skulle inte stanna där - i slutet av matchen stod Arsenals inhoppare för en sjuk vändning när de inom loppet av två minuter vände 2-3 till 4-3 

Det gick undan i Premier League-öppningen. Arsenal tog emot Leicester på Emirates, och Alexandre Lacazette passade på att visa upp sig för sin nya hemmapublik.

Mohamed Elneny slog ett perfekt inlägg efter en dryg minut, och fransmannen Lacazette satte pannan mot bollen.

1–0 var ett faktum.

Men Premier League-säsongens första match skulle inte nöja sig med det.

Bara tre minuter senare hade nämligen Leicester kvitterat, genom Shinji Okazaki. Även det målet gjordes med huvudet. Efter en halvtimmes spel gjordes så också 2–1 av Leicester. Det efter att Mark Albrighton spelat fram Jamie Vardy med ett precist inlägg. På övertid i den första halvleken gjorde så också Danny Welbeck 2–2 – och den första halvleken bestod av fyra mål.

Galen vändning i slutet av matchen

Det skulle bli mål även i den andra halvleken.

Kort efter paus gjorde nämligen Jamie Vardy till andra mål till 3–2, Leicester. Ett mål som länge såg ut att bli halvlekens enda, och på så sätt skulle räcka för tre poäng till Leicester i debuten. 

Men Arsene Wenger och Arsenal ville annat. I den 67 matchminuten gjorde den ikoniske tränaren ett dubbelbyte där Aaron Ramsey och Oliver Giroud kom in. 

I den 83 matchminuten stötte Ramsey in kvitteringen till 3-3, och ett par minuter senare nådde Giroud högst på en hörna och nickade in 4-3 som också blev slutresultatet. 

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag