Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Galna siffrorna: Kan krossa tidernas rekord

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Manchester City föll i derbyt.

Nu kan Liverpool, utan att ens spela, säkra ligatiteln redan på lördag.

Och krossa tidernas rekord i Premier League.

Det är inte ofta Liverpool får hjälp av ärkerivalen Manchester United. Men nu jublas det fem mil väster om Old Trafford.

United vann nämligen söndagens derby med 2-0, vilket innebär att tabelltvåan Manchester City återigen får se suveräne serieledaren Liverpool rycka i toppen.

Faktum är att Liverpool kan säkra sin första Premier League-titel redan på lördag. Och det utan att behöva spela.

Hur det skulle gå till?

Manchester City har i dagsläget spelat en match mindre än Liverpool och är 25 poäng efter. City har därmed tio omgångar kvar att spela, alltså 30 poäng att spela om.

Något som innebär att City som mest kan förlora en match av de tio återstående för att ens ha en chans att komma ikapp serieledaren.


Tabellentoppen i Premier League

1. Liverpool, 82 poäng (nio matcher kvar)

2. Man City, 57 poäng (tio matcher kvar)


Liverpool har 25 poäng ner till Manchester City, som har 30 poäng kvar att spela om. Två förluster för City och man kan omöjligt komma ikapp Liverpool.


Liverpool kan krossa Premier League-rekordet

Det är inte speciellt troligt, men skulle City förlora hemma mot Arsenal på onsdag, och hemma mot Burnley på lördag, så blir Liverpool ligamästare i kavaj. Skulle City ta en poäng på de två matcherna kan Liverpool själv säkra titeln i sin derbymatch mot Everton nästa måndag.

Och då skulle det skrivas ny historia.

Säsongen 2000/2001 säkrade Manchester United ligasegern rekordtidigt, den 14:e april. Då bärgades titeln med fem omgångar kvar, vilket sen tangerades av Manchester City säsongen 2017/2019.

Liverpool kan alltså, matematiskt sätt, krossa rekordet och fira sin ligatitel redan på lördag (14:e mars) med hela åtta omgångar kvar att spela.

Liverpool har också chansen att slå tidernas poängrekord, Manchester Citys 100 pinnar från säsongen 2017/2018.

Jürgen Klopps lag har 18 poäng upp till 100-strecket och har 27 poäng kvar att spela om.

Egyptens tidigare storspelare Mido hyllar Liverpools tränare Jürgen Klopp och arbetet han gjort med att utveckla spelarna. Bland dem, Mohamed Salah.