Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Makalös vändning – efter parodiscenerna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Viasat
Foto: Viasat

Det utspelades spektakulära scener mellan Manchester City och Wolves. 

City, med 10 spelare på planen, fick en straff som Raheem Sterling missade. 

Efter en VAR-granskning fick han slå om den - missade igen - men satte returen. 

City var därefter i ledning med 2–0 – men Wolves lyckades stå för en osannolik vändning i slutminuterna och vann matchen med 3–2. 

Det spelades inte särskilt mycket fotboll de inledande 25 minuterna mellan Wolverhampton och Manchester City. Men det hände mer än vad det gör i många andra matcher på den tiden.  

Efter drygt 11 minuters spel hittade Wolves Diogo Jota med en perfekt långboll och han kom fri mot mål. Citymålvakten Ederson löpte ut att stoppa bollen, men kom bara åt Jota och visades ut direkt. 

Sergio Agüero, som är tillbaka i Citys elva efter ett långt skadeuppehåll, fick kliva av till förmån för reservmålvakten Claudio Bravo.  

Parodiska VAR-scener i Premier League

En kort stund senare anföll City genom Riyad Mahrez som tryckte sig in i straffområdet. Han stämplades och skrek efter straff – men domaren viftade avvärjande. 

Efter en VAR-granskning fick City dock straffen och utan lagets bäste straffskytt Agüero på plan så var det Raheem Sterling som fick chansen. 

Engelsmannens straff var tam och Rui Patricio kunde rädda, men VAR upptäckte att en Wolvesspelare hade sprungit in i straffområdet för tidigt och straffen slogs om. 

– Det är helt makalöst, helt galet, säger Viasats kommentator Robert Tennisberg. 

Sterling fick en ny chans, slog en identisk straff och precis som förra gången räddade Patricio. 

Osannolik vändning

Men den här gången släppte portugisen en retur rakt ut som Sterling rakade in till 1-0. På Citys bänk satt tränaren Pep Guardiola och såg allt annat än glad ut, men ställningen 0–1 stod sig halvleken ut. 

Den andra halvleken blev dramatisk. Efter fem spelade minuter utökade Sterling bortalagets ledning. Men därefter stod City för en mindre kollaps. 

Adama Traore reducerade och med åtta minuter kvar kvitterade Raul Jimenez. 2–2-resultatet var ett faktum. 

Och precis innan övertid hände även det osannolika. Matt Doherty lyckades genom ett drömmål fixa 3–2-målet – som också blev matchens sista.