Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna avgörandet: ”Kan knappt tro det”

Foto: OWEN HUMPHREYS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: IAM BURN/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK / IAM BURN/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I den 94:e och sista minuten fick Newcastle sin första hörna.

Då kom också 1-0 mot Chelsea.

– Jag skulle inte ens vara där uppe på hörnan, säger matchhjälten Isaac Hayden.

Det var knappast logiskt.

Chelsea hade haft ett kraftigt övertag när det kom till bollinnev och skapat nog med målchanser för att vinna matchen på St James Park. Men de lyckades aldrig överlista målvakten Martin Dubravka. 

I stället var det hemmalaget Newcastle som skulle ta hem de tre poängen.

I den fjärde och sista tilläggsminuten ordnade laget fram en hörna, de svartvitrandigas första i matchen, och Isaac Hayden blev stor hjälte efter att ha styrt in segermålet.

– De får in den! Det är i slutsekunderna och hela arenan exploderar. Steve Bruce verkar knappt tro att det är sant. Och det är på den första hörnan de får fram, säger kommentatorn Henrik Strömblad i Viasat.

Hjälten: ”Skulle inte ens vara där”

Att Isaac Hayden skulle bli matchhjälte var inte heller det speciellt logiskt. Inte minst med tanke på var han var tänkt att befinna sig när hörnan slogs.

– Jag skulle inte ens vara där uppe. Tanken var att jag skulle stanna hemma och vara den sista försvararen, men jag hade ju redan ett gult kort och ville inte riskera ett till ifall jag skulle tackla någon. Så jag tänkte att jag lika gärna kunde gå upp i banan, säger Hayden till Sky Sports.

Chelseas tränare Frank Lampard är besviken.

– Vi dominerade varenda liten del av matchen. Visst, de hade en i målramen i första halvlek, men resten av matchen tillhörde oss, förutom målmässigt. Vi kontrollerade matchen, säger han.

Återigen förlorade Chelsea i matchens slutskede. Något som inte duger med tanke på klubbens ambitioner.

– Om vi vill ta oss vidare till nästa nivå måste vi ta tillvara på våra chanser och göra mål i den här typen av matcher.