Joe Allen sätter 3–3 på övertid i snöfallet. Foto: Alex LiveseyJoe Allen sätter 3–3 på övertid i snöfallet. Foto: Alex Livesey
Joe Allen sätter 3–3 på övertid i snöfallet. Foto: Alex Livesey
Aaron Ramsey firar sitt 1–1-mål. Foto: Imago SportfotodienstAaron Ramsey firar sitt 1–1-mål. Foto: Imago Sportfotodienst
Aaron Ramsey firar sitt 1–1-mål. Foto: Imago Sportfotodienst
Jordon Ibe och Roberto Firmino firar Liverpools 1–1. Foto: Peter Powell / Epa / TtJordon Ibe och Roberto Firmino firar Liverpools 1–1. Foto: Peter Powell / Epa / Tt
Jordon Ibe och Roberto Firmino firar Liverpools 1–1. Foto: Peter Powell / Epa / Tt

Liverpool kvitterade i slutet – mot Arsenal

Publicerad

Arsenal var på väg mot en blytung seger borta mot Liverpool.

Då satte Joe Allen 3–3 i 90:e minuten – och förstörde Arsenals kväll.

– Vi gör en bra match och jag är säker på att den var underhållande, säger Allen.

3–3 mellan Newcastle och Manchester United i går.

3–3 mellan Liverpool och Arsenal i dag.

Det har varit en av de mer händelserikaste omgångarna i Premier League den här veckan.

Det kan ha varit en av årets mest underhållande halvlekar vi fick se på Anfield under onsdagskvällen.

De första 45 minuterna präglades av många målchanser, mål och ett spel som böljade fram och tillbaka.

Roberto Firmino gav Liverpool ledningen i den 14:e minuten. Han firade målet med att ta av sig tröjan vilket resulterade i ett gult kort.

Kort därefter kvitterade Aaron Ramsey fint framspelad av Joel Campbell.

Minuter senare satte Firmino 2–1 med ett fint skott i krysset. Den här gången höll han tröjan på – trots att det på tv-bilderna såg ut som om han var på väg att ta av sig tröjan en andra gång. Det hade i så fall resulterat i ett ytterligare gult kort.

Giroud tvåmålsskytt

Trots Liverpools ledning var det Arsenal som var närmast att göra 3–2.

Oliver Giroud kvitterade till 2–2 i den 25:e minuten och i den 27:e minuten var han nära att ge bortalaget ledningen. Men fransmannen lyckades på något sätt att inte få in bollen i det öppna läget.

I den andra halvleken gjorde Giroud trots allt 3–2 till Arsenal – som såg ut att gå mot segern.

Men i den 90:e minuten nickade Christian Benteke ner bollen till Joe Allen, som satte slutresultatet 3–3.

Därmed missade Arsenal att rycka ifrån lag som Manchester City och Tottenham.

City fick bara 0–0 mot Everton och Tottenham förlorade hemma mot Leicester, som nu är delad serieledningen med Arsenal.

Både Leicester och Arsenal har 43 poäng.

–- Vi har en väldigt bra attityd och sa till varandra att vi skulle gå ut och göra en bra match och kämpa för varandra. Vi visste att det skulle bli tufft mot Arsenal, säger 3-3-skytten Joe Allen efter matchen.

Manchester City är trea på 40 poäng och Tottenham fyra på 36 poäng. På femteplats hittar vi West Ham på 35 poäng följt av Manchester United på 34.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag