Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fyra namn på Uniteds lista över nya tränare

Foto: DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK / DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK / HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jakten på en ny tränare fortsätter.

Nu är Manchester United nere på fyra potentiella namn, skriver The Athletic.

Ett av dem: Erik ten Hag.

Ole Gunnar Solskjaer fick foten och Ralf Rangnick fick chansen. I alla fall tillfälligt. 

Den tyske intrimlösningen har dock fått en hel del kritik under sin korta tid i Manchester United. Dels för de spretiga prestationerna, dels för de stundom svaga resultaten.

Rangnick kommer att leda klubben säsongen ut, för att sen ta ett steg tillbaka och ha en rådgivande funktion i två år. Samtidigt har han öppnat för möjligheten att stanna på tränarbänken.

– De som jag har pratat med har varit väldigt tydliga med att det är en roll i sex månader. Om de frågar mig om min åsikt kan jag komma med samma rekommendation som jag gjorde i Leipzig två gånger, att det kanske är bättre att fortsätta arbeta med mig i ett år i stället, sa Rangnick nyligen.

Nu skriver The Athletic att Manchester United inte har några som helst planer på att fortsätta med Rangnick som tränare. Ursprungsplanen gäller fortfarande.

Fyra tränare på Manchester Uniteds lista

Enligt sajten ska klubben inleda arbetet med att tillsätta en ny tränare inom de närmaste veckorna och som det ser ut nu återfinns fyra namn på deras lista. Föga förvånande är Mauricio Pochettino ett av dem. 

Argentinaren, som just nu tränar PSG och har ett förflutet i såväl Southampton som Tottenham, är fortsatt favorit att ta hem jobbet, men där bakom återfinns tre väletablerade fotbollstränare med mer än en sak gemensamt.

Enligt The Athletic fokuserar Manchester United på tränare som har erfarenhet från stora europeiska klubbar och det har de återstående tre namnen; Erik ten Hag (Ajax), Luis Enrique (Barcelona och Spanien) och Julen Lopetegui (Real Madrid, Sevilla och Spanien).


Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset