Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fusket” avslöjas – av vattenflaskan

Foto: HOLLY ALLISON/TPI/SHUTTERSTOCK / HOLLY ALLISON/TPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: IAN TUTTLE/BPI/SHUTTERSTOCK / IAN TUTTLE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Tim Krul blev stor hjälte när Norwich City slog ut Tottenham efter ett straffdrama.

Nu avslöjas målvaktens hemlighet.

Straffspecialisten kan tacka sin vattenflaska för succén i FA-cupen.

Målvakten Tim Krul är inte ovan vid att stå i centrum under straffläggningar.

Fotbollsvärlden minns så klart holländarens insats i VM-kvartsfinalen mot Costa Rica 2014, då han byttes in strax innan straffläggnigen och blev den store hjälten. Under onsdagskvällen visade 31-åringen återigen prov på sina spetsegenskaper när Norwich City slog ut Tottenham ur FA-cupen.

Det blev nämligen straffläggning i London och Krul fixade avancemanget. Nu avslöjas holländarens sluga knep som låg bakom den gulgröna klubbens seger.

Tim Kruls knep: Tog hjälp av vattenflaskan

Tim Krul hade nämligen skrivit ner vilka spelare som skulle ta Tottenhams straffar och åt vilket håll de sannolikt skulle skjuta. Tre av Tottenhams straffskyttar brände – och samtliga återfanns på Kruls vattenflaska: 

■ Troy Parrott

■ Gedson Fernandes

■ Erik Lamela

Norwich är klart för kvartsfinal i FA-cupen, men det är i dagsläget oklart vilka som väntar där. Klart är i alla fall att Tim Krul är mannen på alla Norwich-läppar dagen efter skrällsegern i norra London.

– Den här klubben är speciell, det har jag sagt ända från första början. Vi har varit på en resa och jag känner fortfarande att vi kan fixa det här. Det här kommer helt klart stärka sammanhållningen och självförtroendet, säger Krul.

 

https://twitter.com/brfootball/status/1235505852842496002