Ljungberg. Foto: Tommy PedersenLjungberg. Foto: Tommy Pedersen
Ljungberg. Foto: Tommy Pedersen
Foto: Alastair GrantFoto: Alastair Grant
 Foto: Alastair Grant

Fredrik Ljungberg klar som tränare i Arsenal

Publicerad

Fredrik Ljungberg är tillbaka i Arsenal.

Den här gången som U15-tränare.

"Jag är väldigt exalterad", skriver Ljungberg på Twitter.

Den tidigare landslagsstjärnan fick in nyheten i en uppdatering från semestern i Kapstaden. Ljungberg önskade sina följare ett gott nytt år, och passade därefter på att meddela att han är klar som nu U15-tränare i Arsenal.

Brittiska medier har uppgett att detta är en del i att skaffa en officiell tränarlicens.

Fredrik Ljungberg spelade 216 matcher för Arsenal mellan 1998 och 2007 och vann ligan två gånger och cupen tre. Med klubben var han också i Champions League-final 2006.

Ljungberg är även en stor ikon inom svensk fotboll, och vann Guldbollen 2002 och 2006. Det sista året var han lagkapten i landslaget, och två år senare meddelade han att han avslutar sin landslagskarriär.

Som spelare gjorde Ljungberg ett sista försök i indiska Mumbai FC.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag