Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frank Lampard sparkades – bryter nu tystnaden

Ronaldo dubbel målskytt i debuten mot PSG – se höjdpunkterna här
Frank Lampard.
Foto: IMAGO/DANIEL BEARHAM / IMAGO/COLORSPORT WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Ett krisande Everton sparkade Frank Lampard tidigare under veckan. 

Nu bryter ikonen tystnanden. 

”Jag är besviken”, skriver Lampard på Instagram. 

För ett år sedan tog Frank Lampard över Everton när Rafa Benitez fick sparken. Då lyckades Chelsea-ikonen rädda kvar laget i Premier League. 

Men den nuvarande säsongen har också var tuff för det klassiska laget. Efter 20 matcher spelade hade Everton enbart samlat in 15 poäng. Helgens förlust mot West Ham blev droppen för klubbens ledning. I måndags sparkade Everton den tidigare storspelaren Frank Lampard som tränare. 

I ett inlägg på Instagram berättar tränaren om sitt avsked. 

”När jag kom till Everton förra året visste jag att vi var i en tufft stadie, men jag kommer alltid att vara stolt över det otroliga arbetet och stödet från alla inblandade för att behålla laget i Premier League förra säsongen. Tack till alla som spelade sin roll när hela klubben tog sig samman”, skriver han och fortsätter. 

Lampards fiasko – bara tolv segrar 

”Jag kommer aldrig att glömma den otroliga natten mot Palace som vi delade tillsammans. Jag vill tacka alla Evertonfans för det välkomnande som ni gav till mig själv, mina tränarkolleger och min familj. Det är verkligen en speciell klubb med ett stort hjärta och en otrolig historia. Jag är besviken över att vi inte kunde uppnå mer tillsammans och önskar alla spelare och alla i Everton FC lycka till i framtiden”

Frank Lampard lämnade Everton efter ett år och 44 matcher i klubben. Han lyckades bara leda laget till seger tolv gånger. Och under den senaste tiden har det stormat rejält kring klubben. Daily Mail uppger att Lampard ska ha hamnat i bråk med Abdoulaye Doucoure efter en förlust med Southampton Spelaren ska då ha blivit avstängd från att träna med klubbens A -lag, enligt tidningen.  

Den forne landslagsspelaren har tidigare tränat Chelsea och Derby. 

Klubbikonen Leighton Baines och U21-tränaren Paul Tait kommer laget leda Everton framöver. 

https://www.instagram.com/p/Cn5DUP5DdVd/
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ligafotbollen är tillbaka. Sätter du alla 13 rätt?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset