Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Frågar mig själv om jag ens spelat för Liverpool”

Adam Morgan.Foto: Off The Ball/Youtube
Sida vid sida skulle Adam Morgan och Raheem Sterling bli de nya stjärnorna i Liverpool.Foto: CLINT HUGHES / AP
Liverpool anno 2012 med en viss Steven Gerrard som lagkapten.Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Sida vid sida skulle Adam Morgan och Raheem Sterling bli de nya stjärnorna i Liverpool.

Men Sterling flyttade och Morgan försvann till de lägre divisionerna efter sitt debutmål på försäsongen 2012.

– Det som smärtar är att jag aldrig kommer få uppleva den känslan igen, säger 25-åringen i ett långt reportage med The Athletic.

Sommaren 2012 fick Adam Morgan och lagkamraten Raheem Sterling följa med Liverpools A-lag på försäsongsturné i USA. Mot Toronto FC gjorde den då 18-årige Morgan sitt första mål i A-laget.

Det är inte längre ett positivt minne eftersom det visade sig att han aldrig kommer få uppleva det igen, målet gör honom snarare upprörd.

– Det var en vänskapsmatch men den betydde allt för mig. (Jamie) Carragher sprang till sidlinjen från bänken när jag gjorde mål eftersom han kunde relatera till det. Känslan var obeskrivlig, när man får den där rusande känslan... Man tänker ”herregud, jag har just gjort mål för Liverpool...” Jag tappade fattningen helt. Det var den bästa känslan i hela mitt liv och om man kunde tappa upp den på flaska skulle den vara värd miljoner pund, berättar Morgan.

”Jag förtjänade chansen”

Trots succén blev det inte mer än tre minuter tillsammans med Sterling i Liverpools A-lag - tre övertidsminuter på en plan i Edinburgh.

Inför en match i ligacupen mot West Bromwich när han inte blev uttagen i truppen började han förstå att hans framtid kanske inte skulle vara i Liverpool - klubben han älskade.

I stället blev han utlånad till Rotherham United för att ”tuffa till sig” och komma tillbaka till Liverpool sedan. Så blev det aldrig utan sejouren i Rotherham följdes upp med spel i Yeovil, St Johnstone, Accrington Stanley, Hemel Hempstead Town, Colwyn Bay, Curzon Ashton, Halifax Town, Sligo Rovers, Curzon Ashton igen, Mossley och numera i Widnes FC som spelar på den nionde nivån i det engelska ligasystemet, en del av de så kallade ”non leagues”.

Därifrån är det långt till känslan av att få göra mål i Liverpool-trörjan.

– Det som smärtar är att jag aldrig kommer få uppleva den känslan igen. Ibland frågar jag mig själv om jag ens spelade i Liverpool.

– Men det gjorde jag och jag förtjänade chansen.

”Måste tänka på den större bilden”

Nu är tiden över där Adam Morgan prioriterar fotbollen. Han har aldrig tjänat några stora pengar på att spela men ändå alltid satt sin fotbollskarriär först eftersom han drömt om att ”kanske göra 25 mål” en säsong för att ta sig upp i de högre ligorna igen.

Vid sidan av fotbollen jobbar han nu på sin pappas taxiföretag och har börjat utforska möjligheterna att bli agent inom fotbollen.

– Att spela fotboll kan äventyra mina möjligheter att bli agent. Spelar man på lördag kan man inte jobba då - med ett jobb som ger större framtidsutsikter. Jag skulle vilja komma ut och titta på spelare men det kan jag inte göra ordentligt om jag spelar själv. Jag älskar fortfarande fotboll men måste tänka på den större bilden. Annars har jag ingen framtid när jag fyller 30 år.

Vem har egentligen gjort flest mål i Premier League?