Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsprofilens lyxköp – värt 12 miljarder kronor

Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Roman Abramovitjs lyxyacht Eclipse. Foto: PIXEL PRESS / STELLA PICTURES VISUAL PRESS AGENCY

Vad är 160 meter långt, kommer med 32 jacuzzis och är värt över tolv miljarder kronor?

Jo, Roman Abramovitjs senaste lyxköp. 

Roman Abramovitj är en av 2000-talets mest tongivande och kontroversiella män inom den engelska fotbollen. Sedan han tog över Chelsea har laget vunnit titel på titel – men också sparkat tränare på löpande band. Abramovitj ses som den enskilt mäktigaste personen i klubbens ledning, och det är på hans förmögenhet som framgångarna byggts. Enligt affärstidningen Forbes har ryssen en privat förmögenhet på över 90 miljarder kronor. 

Roman Abramovich på Chelseas läktareFoto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Abramovitjs lyxyacht

Och en del av den där förmögenhet har han investerat i sin lyxyacht Eclipse. Den brittiska tabloiden The Sun har gjort en exposé över fartyget, som lär vara något av det mest luxuösa som någonsin skymtat i de europeiska vattnen. 

The Sun skriver att yachten har värderats till över en miljard brittiska pund – alltså ungefär tolv miljarder svenska kronor. Den har mätts upp till över 160 meter i längd och rymmer hela nio däck. Utspridda över dessa hittar man inte en utan två landningsytor för helikoptrar och ett bilgarage. 

Inne i själva båten finns en rad lyxfaciliteter: gym, spa, skönhetssalong, bastu och massagerum. Sovrummen är tillräckligt väl tilltagna för att husera 32 gäster. Varje hytt är utrustad med hemmabio och jacuzzi. 

 

LYSSNA! Nytt avsnitt av SportExpressens Premier League-podcast Kick and Rush 👇🏼

 

”Jag blev chockad”

Bakom monsterbygget står båtdesignern Terry Disdale. 

– Även om jag har gjort ritningen och såg den bli byggd, så kan man inte förbereda sig på känslan av att se slutresultatet, säger Disdale. 

– När jag såg den blev jag chockad. 

Men trots lyxen är Abramovitjs nuvarande situation inte utan bekymmer. Den brittiska regeringen har vägrat förnya hans visum, vilket innebär att han inte kunnat se sitt älskade Chelsea på plats på Stamford Bridge sedan i maj.