Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollslegendaren död: ”Han gav allt för sitt land”

Nobby Stiles
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Foto: COLORSPORT/SHUTTERSTOCK / COLORSPORT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Fotbolls-England har sorg. 

Manchester United-legendaren och VM-guldhjälten Nobby Stiles är död, 78 år gammal. 

”Vi är djupt bedrövade. Han kommer vara saknad”, skriver Manchester United. 

Under sin landslagskarriär har det blivit 28 landskamper. Han spelade även en stor roll på planen när England besegrade Portugal i VM 1966 då han punktmarkerade storstjärnan Eusebio. 

Den tidigare Manchester United-spelaren har lidit av prostatacancer och demens. Under sin aktiva karriär var Nobby Stiles med och vann VM med England där Västtyskland besegrades i finalen med 4-2. Under fredagseftermiddag meddelade hans familj att Stiles har gått bort. 

”Familjen Stiles meddelar med stor sorg att Nobby Stiles har gått bort fridfullt och med sin familj runtomkring honom efter en tids sjukdom. Familjen ber för att få sörja i fred”, skriver nära anhöriga enligt BBC.  

”Tankar går till hans familj”

År 2000 belönades mittfältaren med den brittiska imperieorden av drottning Elizabeth II för sina insatser. 

Nobby Stiles spelade även i Manchester United i elva år där han vann bland annat vann två ligatitlar och 1968 vann han Europacupen. Totalt blev närmare 400 matcher i United-tröjan mellan 1960 och 1971. Han flyttade därefter till Middlesbrough och sedan Preston North End innan han bestämde sig för att avsluta karriären 1975.  

”Är ledsen att höra att Nobby Stiles har gått bort. Ännu en hjälte från VM 1966 som nu lämnar oss. Han hade ett stort hjärta”, säger fotbollslegendaren Gary Lineker enligt BBC.

Med åren blev han mindre och mindre offentlig. 2010 fick legendaren stroke och diagnoserades senare med Alzheimers. Samma år valde han även att sälja sin guldmedalj från VM till Manchester United för närmare två miljoner kronor. 

”Desperata nyheter. Stiles var en legend – en engelsk hjälte, mästare i Europa och världen. Han gav allt för klubb och land och var ödmjuk utanför planen. Mina tankar går till hans familj. RIP”, skriver fotbollskrönikören Harry Winter på Twitter. 

Nobby Stiles blev 78 år gammal. 

https://twitter.com/henrywinter/status/1322207710570577921https://twitter.com/ManUtd/status/1322214375780978688