Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förvirring i England efter orden om sonens framtid

Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Supertalangen Erling Braut Håland, 19, kopplas ihop med Manchester United.

Pappans hatklubb nummer ett.

Nu förbryllas engelska medier över den förre City-spelaren Alf-Inge Hålands ord om sonens framtid, skriver Daily Mail. 

Den norske stortalangen Erling Braut Håland hade knappast kunnat drömma om en bättre start på säsongen.

Den femte september debuterade 19-åringen i EM-kvalet för Lars Lagerbäcks norska landslag och i Champions League-premiären gjorde anfallaren hattrick när hans RB Salzburg krossade belgiska Genk.

Något som gett eko i hela Europa.

Dagen efter den sensationella CL-debuten uppgavs europeiska jättarna Arsenal, Manchester United och Barcelona alla vara intresserade av att köpa loss den norske guldklimpen.

Ole Gunnar Solskjaer, som så sent som förra säsongen tränade Håland i Molde, gladdes åt 19-åringens massiva framgångar i Champions League. Han ville dock inte bekräfta att han har några intentioner att plocka över honom till Manchester United.

– Det var roligt att se matchen och jag tror att alla i Norge ser fram emot att följa hans utveckling, sa han.

Tvingades sluta efter vansinnestackling

Och det är ingen hemlighet att en flytt till England skulle vara en dröm för Erling Braut Håland.

19-åringen, som är son till den legendariske norske spelaren Alf-Inge Håland, föddes i Leeds 2000 då pappan spelade för stadens stolthet Leeds United.

Erling har tidigare sagt att det skulle vara en dröm för honom att vinna Premier League med Leeds under sin karriär. Supertalangens pappa är dock, tragiskt nog, mest ihågkommen för hur hans karriär slutade.

Alf-Inge Hålands karriär tog slut i derbyt mot Manchester United. Norrmannen tog sig aldrig tillbaka efter Roy Keanes vansinnestackling.

Alf-Inge Håland gick efter sejouren i Leeds vidare till Manchester City där han utvecklade en stark aversion mot klubbens stora rival Manchester United.

Bland annat sa han att han ”verkligen hatar United och att han inte tål deras spelare”. I derbyt mot sir Alex Fergusons superlag säsongen 2000/2001 utsattes norrmannen för en fruktansvärd tackling av Uniteds Roy Keane.

Orden om Man United förvånar i England

En hänsynslös knäspark som tog så pass illa att Håland aldrig tog sig tillbaka till fotbollsplanen efteråt.

Därför förvånas man nu i England över sonens eventuella framtid i Premier League, skriver Daily Mail. 

46-åringen utesluter inte en flytt till Manchester United för Erling. Tvärtom.

– Det hade bara varit trevligt. Det är viktigt att skilja mellan supporterskap och jobb. Så det har jag ett väldigt avslappnat förhållande till. Det är lite annorlunda när det är allvar, säger Håland till norska TV2. 

– Jag tror att de flesta spelarna drömmer om att någon gång få spela i Premier League. Det är den ligan som det är mest uppmärksamhet kring och det är väldigt hög kvalitet på lagen. Det är inget tvivel om att att Premier League är attraktiv för honom, men om han (Erling) får chansen där får framtiden utvisa.