Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvann ur truppen - är nära en övergång

Donny van de Beek och Frenkie de Jong.Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Donny van de Beek är på väg bort från Ajax.Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Alla har lämnat, bara han är kvar. 

Men inte länge till – nu verkar Donny van de Beek vara på väg bort från Ajax.

Enligt nederländska AD är van de Beek högintressant för både Manchester United och Real Madrid där en flytt till England är det hetaste spåret. 

I lördagens match mot Eintracht Frankfurt saknades en av Ajax största stjärnor – Donny van de Beek lämnades utanför truppen på grund av ”skaderisk”. Tränaren Erik ten Hag förklarade varför.

– Det är omständigheter som gjort att vi lämnat honom utanför truppen i dag. Vi följer utvecklingen noggrant, sa ten Hag till Ziggo Sport. 

Enligt AD.nl rör det sig om en övergång för den sista pusselbiten i Ajax gyllene generation med Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong och Hakim Ziyech. Trion spelar nu i Juventus, Barcelona och Chelsea, samtidigt som van de Beek omgärdats av rykten till Real Madrid. 

Det finns ytterligare en klubb med i beräkningarna – trots att kommande klubbadress är oklar så pekar AD:s uppgifter på att Manchester United ska vara mycket intresserat av att knyta till sig mittfältaren. Real Madrid är fortfarande ett mycket möjligt alternativ.

Enligt välunderrättade journalisten Fabrizio Romano väntas van de Beek skriva på ett femårskontrakt med Manchester United.