Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Titta på honom – första gången på 18 månader”

Ur ”Sportklubben: ”Här är höstens fem bästa fullträffar.
Mesut Özil tillsammans med sin nye tränare Mikael Arteta.Foto: MATTHEW IMPEY/BPI/SHUTTERSTOCK / MATTHEW IMPEY/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MATTHEW IMPEY/BPI/SHUTTERSTOCK / MATTHEW IMPEY/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Mesut Özil hyllas efter Arsenals seger mot Manchester United.

Tysken sprang mest i hela laget när Mikael Arteteta tog sin första seger som Arsenal-tränare.

– Det är första gången jag ser honom le på 18 månader, säger Rio Ferdinand i BT Sports sändning.

Mesut Özil var en av Arsenals bästa spelare när klubben tog en efterlängtad första seger i Premier League under Mikael Arteta. Laget tog en säker seger mot Manchester United under nyårsdagen och efter matchen uppmärksammas den pånyttfödde Mesut Özil.

Özil blev inte en av Unai Emerys favoritspelare under spanjorens tid i klubben men hans relation med Arteta tycks redan vara god.

– När man inte tror på en manager tar det undermedvetet udden av ens prestationer, säger experten Rio Ferdinand i BT Sport.

Rio Ferdinand hyllar Özil

Özil har bara gjort en assist på elva matcher i Premier League under årets säsong och har många gånger kritiserats för att se loj ut. Mot Manchester United sprang han mest av alla spelare i sitt lag (11.53 kilometer) och Rio Ferdinand noterar en förändring hos tysken med sin nye tränare.

– Titta på Özil, jag tror det är första gången som jag sett honom le på arton månader och det måste vara för att han njuter av träningen, säger Ferdinand.

– Det måste ha skett individuella samtal med spelare där Arteta sagt ”du är min kille”.

Giggs: ”De flesta löpningarna i defensiven”

Även Ryan Giggs hyllar Özil efter matchen och menar att han gav sin motståndare Jesse Lingard en lektion i hur man ska spela i nummer 10-rollen.

– Han är en intelligent spelare och man ser skillnaden mellan de två tiorna, säger Giggs enligt Metro.

Han berömmer också Özil för den defensiva insatsen.

– Han sprang mycket men när Arsenal hade bollen höll han sin position och sprang inte mot bollen. Så han gjorde förmodligen de flesta löpningarna i defensiven.