Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förslaget: Släpp in domarna på träningsanläggningen

Foto: MI NEWS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / MI NEWS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOHN SIBLEY / REUTERS BILDBYRÅN

Visa ut någon på match för sedan mötas på träningsplanen.

Efter ett möte mellan Premier Leagues tränare och domarbasen Mike Riley kan scenariot ovan bli verklighet, det uppger Daily Mail. 

Jürgen Klopp har rasat. Frank Lampard har krävt en ursäkt. 

Kontroverser mellan domare och spelare eller ledare hör inte till ovanligheterna i Premier League.

Nu föreslås en ny lösning för att bättra på relationen mellan klubbarna och domarkåren. Nämligen att domarna i Premier League ska börja med spelarna som de dömer, det skriver Daily Mail. 

Bakom förslaget står Manchester Uniteds interimtränare Ralf Rangnick och syftet är att öka förståelsen mellan domare och spelare. Rangnick är nämligen av uppfattningen att respekten mellan domare och spelare blir större om de träffar varandra på mer regelbunden basis än endast i samband med matcher. På så sätt lär de också känna varandra på ett mer personligt plan. 

Tysken menar även att domarna genom att få tillgång till klubbarnas faciliteter kommer att ge domarna bättre möjligheter att förbereda sig inför matcher. 

Möte mellan tränare 

Förslaget har framförts på ett möte mellan ligans tränare och domarbasen Mike Riley och undersöks just nu av domarorganisationen PGMOL.  Vid ett godkännande skulle domare få möjlighet att träna med klubbarna redan till nästa säsong. 

På mötet efterlystes även en större dialog med domarkåren efter matcherna. Flera av ligans tränare, bland annat Liverpools Jürgen Klopp, ansåg också att Premier Leauge borde införa specialutbildade videodomare för att öka kvalitén på videodomarsystemet VAR som infördes inför säsongen 2019/20. 

Bland annat menar tränarna att begreppet ”Klart och uppenbart” som används som riktlinje för videodomare behöver förtydligas. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset