Liam Miller i duel med Sebastian Larsson 2004. Foto: GARETH COPELY / AP PALiam Miller i duel med Sebastian Larsson 2004. Foto: GARETH COPELY / AP PA
Liam Miller i duel med Sebastian Larsson 2004. Foto: GARETH COPELY / AP PA
Miller i en landskamp mot Brasilien. Foto: PAUL THOMAS / APMiller i en landskamp mot Brasilien. Foto: PAUL THOMAS / AP
Miller i en landskamp mot Brasilien. Foto: PAUL THOMAS / AP

Förre United-spelaren död – blev bara 36 år

Publicerad

Brittisk fotboll sörjer. Den förre Manchester United-spelaren Liam Miller, 36, har avlidit i sviterna av cancer. Det rapporterar engelska Sky Sports om. 

Det var i november som den irländske fotbollsspelaren Liam Miller drabbades av cancer. Han spelade i Manchester United mellan 2004 och 2006, och har även spelat i klubbar som Celtic och Sunderland, samt flera år i Irlands landslag.

Spelade med Larsson i Celtic

Under tiden i Celtic var han bland annat lagkamrat med Henrik Larsson. Kort efter Millers cancerbesked uttryckte flera av hans tidigare klubbar stort stöd för honom.

Både Celtic och Manchester United var snabba med att visa sitt stöd på Twitter samtidigt som mängder med supportrar hörde av sig. Millers vän, Tam McManus lämnade även han ett uttalande.

"Det är fruktansvärda nyheter jag hört om Liam Miller, jag håller tummarna för att han ska överleva på nåt sätt. Han var i USA för cellgiftsbehandling i månaden och flyger tillbaka för att fortsätta behandlingen", skriev McManus på Twitter. 

Förre United-spelaren död i cancer

Men sent på fredagskvällen kom det tunga beskedet. Liam Miller, 36, har avlidit i sviterna av cancer. Det rapporterar både Sky Sports och The Mirror om.

Flera av Millers tidigare lagkamrater har skickat sina kondoleanser till familjen efter beskedet.

"Kan knappt tro det är sant att min gamla lagkamrat Liam Miller har gått bort. Han lämnade oss för tidigt. Tragiska nyheter. Jag skickar mina tankar och kondoleanser till hans familj", skriver Mark Burchill på Twitter.

Liam Miller samlade totalt på sig 21 A-landskamper för det irländska landslaget och representerade klubbar som Celtic, Manchester United, Sunderland och Leeds United.

https://twitter.com/SkySportsNews/status/962105733461528576

 

https://twitter.com/LUFC/status/962106164136857600

 

https://twitter.com/Burchyboy27/status/962104719568236544
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag