Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förlorar miljoner vid missat avancemang

Foto: PAUL CURRIE/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester United jagar en plats i Champions League.

För Cristiano Ronaldo är det viktigt av flera skäl.

Enligt The Athletic sänks han lön med 25% om United inte blir topp fyra i ligan. 

Cristiano Ronaldo stod för sommarens största övergång när han återvände till Manchester United i slutet av sommarens transferfönster.

Men portugisens återkomst till England har inte blivit den succé han och klubben hoppades på. Ronaldo har ”bara” gjort åtta ligamål, och Manchester United har hackat, sparkat tränaren och kämpar nu för att nå Champions League nästa år.

Så sent som i matchen mot Brentford för en vecka sedan visade Ronaldo sitt missnöje efter att ha blivit utbytt av klubbens interimtränare Ralf Rangnick efter drygt 70 minuters spel. 

Segern mot Brentford var mycket viktig i jakten på en plats i Champions League. Och den var dessutom viktig för Cristiano Ronaldo

Enligt The Athletic sänks Ronaldos lön med 25% om Manchester United missar nästa säsongs Champions League. Cristiano Ronaldo uppges tjäna nästan 330 miljoner per säsong i Manchester United. En lönesänkning på 25% skulle innebära 82,5 miljoner kronor för Ronaldo. 

Cristiano Ronaldos makalösa karriär och rekord