Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlängde – men vägrar nu att spela för Liverpool

Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: RUI VIEIRA / AP

Adam Lallana förlängde sitt kontrakt med Liverpool för att vara kvar under hela säsongen.

Men nu vägrar Liverpool-stjärnan spela – för att inte bli skadad. 

Liverpool är klara Premier League-segrare sedan den 25 juni. Adam Lallana skrev ett nytt korttidskontrakt med klubben enbart för att kunna vara kvar under den resterande säsongen, men 32-åringen intention har alltid varit att lämna klubben under sommaren. 

Lallana finns därmed tillgänglig för spel, men han vägrar att spela för att undvika att bli skadad inför sin kommande flytt. Det respekterar Liverpools manager Jürgen Klopp.  

– Det är tydligt att Adam kommer att lämna klubben under sommaren. Men vi har en svår situation, men jag kommer respektera Adams beslut och allt med honom är utagerat, säger Klopp enligt The Sun och fortsätter: 

”Kommer inte riskera något”

– Han är i bra form och allt är bra. Men ja, framtiden är hans framtid och om vi behöver hans hjälp på planen kan vi få den. Han tränar 100 procent men så länge vi inte behöver honom kommer han bara att träna. 

Liverpoolmanagern slår fast: 

– Han kommer inte att riskera sin framtid. Det är helt klart. 

Lallana kom från Southampton 2014 och har medverkat i 15 ligamatcher under den nuvarande säsongen.