Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklaringen bakom mystiska frånvaron

Eric DierFoto: NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK / NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Eric Dier har inte spelat en lika stor i Tottenham som han varit van vid senaste året. 

Nu berättar mittfältaren om det som hållit honom borta – komplikationer efter en infekterad blindtarm.
– Folk sa att jag var skadad men jag var aldrig skadad, säger 25-åringen till The Guardian.  

I Tottenham har Eric Dier, 25, varit en spelare som varit van vid att starta matcher. Men senaste året har den engelska landslagsspelaren inte synts till lika frekvent. Mittfältaren har haft skadeproblem och varit in och ut i truppen. 

Nu skriver The Guardian om mystiken kring Diers skadefrånvaro – som enligt dem började med en infekterad blindtarm. 

– Det var ganska allvarligt, säger han till brittiska tidningen. 

Opererades i december

Det var i december förra året då en hemmamatch mot Burnley väntade som Eric Dier fick lämna återbud på grund av magont. Flera spelare i truppen hade upplevt samma sak och det medicinska teamet behandlade det efter de erfarenheterna. 

Men det skulle visa sig vara något mer. 

– När jag var hemma fick jag skynda in till sjukhuset och fick opereras direkt. Jag hade tur men det har varit väldigt svårt efteråt. Men jag har fortsatt att må illa. 

”Det var en väldigt konstig upplevelse”

Han valde att ligga lågt med sin rehabilitering men fick sig ytterligare ett bakslag och tvingades till ännu en operation. 

– Mitt immunsystem har verkligen kämpat med mediciner efter allt med blindtarmen och jag har fortsatt att må illa. Folk sa att jag var skadad men jag var aldrig skadad. Jag mådde bara illa på grund av det (blindtarmen) och det var väldigt frustrerande. 

I onsdags startade Eric Dier när Tottenham vann mot Röda Stjärnan i Champions League. Det var hans tredje start för säsongen.

– Det var en väldigt konstig upplevelse men jag hoppas att jag ska bli bättre. Det är vad det är. Nu är den borta. Nu tittar jag bara framåt, avslutar han i The Guardian.